Престижна конференция на БАН събира в Бургас 40 докторанти по право от цялата страна

Юни 4, 2019 Бургас
Институтът за държавата и правото при Българска академия на науките избра Бургас за домакин на деветата си годишна конференция.

Президентът сезира КС заради отхвърленото вето върху Закона за държавната собственост

Юни 4, 2019 България
Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни и за несъответстващи на международни договори отделни разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост (обн. ДВ, бр. 44/4.06.2019), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Конгресът на САЩ одобри сделката за осем изтребителя Ф-16 за България

Юни 4, 2019 Светът
Конгресът на САЩ е дал разрешение България да получи възможност за закупуване на цялостен пакет за осем многоцелеви изтребителя Ф-16 Блок-70 на стойност 1,6 млрд. долара, съобщава пресслужбата на министерството на отбраната на България.

Експерт: При буря с мълнии избягвайте дърветата и стойте със събрани крака

Юни 4, 2019 Здраве
Едно от безопасните места при буря с мълнии е автомобилът, защото гумите на колата са изолатор. По принцип съветът е да се стои далече от отделно стоящи дървета и със събрани крака, това заяви експертът по защита срещу мълнии инж. Радослав Калчев.

Прокуратурата потвърди: 5 партии са взели над 6,5 млн. повече субсидии

Юни 4, 2019 България
След разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка за нарушения на Закона за политическите партии при определяне на партийната субсидия за 2018 г., Върховната административна прокуратура сезира органите заради по-високите субсидии за партиите през 2018 г.

Златният физик Теодосий Теодосиев отново в Бургас - представя биографичния си филм „Формулата на Тео“ на 14 юни

Юни 4, 2019 Бургас
На 14 юни бургазлии и гости на града ще имат удоволствието да видят новия български филм "Формулата на Тео".

С колко ще поскъпнат токът и парното през юли

Юни 4, 2019 България
Какви ще са новите цени на тока и парното от първи юли – това ще обсъжда днес на открито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!