Всеки пети умира заради нездравословно хранене

Април 4, 2019 Здраве
Една пета или 11 милиона смъртни случая по света през 2017 г. са били свързани с нездравословно хранене, изобилстващо от сол, захар и преработено месо, допринасящо за сърдечносъдови заболявания, рак и диабет.

ЕП прие на първо четене пакета "Мобилност"

Април 4, 2019 Светът
Европейският парламент прие на първо четене промените в правилата за международните пътни превози. Гласувани бяха 3 законопроекта и бяха отхвърлени над 1000 предложения за допълнения към тях.

Президентът: Има проблем с доверието в държавността

Април 4, 2019 България
Имаме проблем и той е сериозен. Това е проблем на доверието в държавността, заяви президентът Румен Радев в отговор на въпроса защо свиква този Консултативен съвет по национална сигурност, цитиран от БТА.

Премиерът разпореди спиране на строежа на небостъргача "Златен век"

Април 4, 2019 България
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Дирекцията за национален строителен контрол да действа съобразно своите компетенции и строежът на небостъргача "Златен век" да не продължава, съобщиха от правителствената информационна служба.

ДГ "Надежда" с нова еко площадка, изцяло от дърво

Април 4, 2019 Бургас
Малчуганите от ДГ "Надежда" в к-с "Меден рудник" ще провеждат образователни занимания и ще играят на чисто нова еко площадка, изцяло направена от дърво. Тя беше открита  площадката днес.

Провеждат Фестивал на крафт бирата през август

Април 4, 2019 Бургас
В разгара на лятото бургаската пивоварна "Металхед" организира със съдействието на Община Бургас дебютното издание на фестивал за всички фенове на крафт бирата! Той ще се проведе на 3 и 4 август в парк "Минерални бани".

370 хил. фирми декларираха печалбите си в НАП

Април 4, 2019 България
370 хил. фирми подадоха годишните си данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци до изтичането на крайния срок на 1 април. Приблизително 12 000 от тях са го направили без посочване на входящия номер на годишния отчет за дейността.

Вокалистът на Gravity Co. с опасност за живота

Април 4, 2019 България
Вокалистът на рок групата Gravity Co Явор Захариев е бил открит целият в кръв на тавана на дома си в столичния кв. "Лозенец". Открили го негови близки около 12,30 часа в безпомощно състояние и викнали полиция и линейка, съобщи "24 часа".

Данаил Кирилов става правосъден министър

Април 4, 2019 България
Премиерът Бойко Борисов обяви, че предлага за правосъден министър Данаил Кирилов. Той е депутат от ГЕРБ и председател на правната комисия в Народното събрание.

Пламен Георгиев излиза в отпуск

Април 4, 2019 България
Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев изпрати официално съобщение до медиите, минути след като стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка заради имотите му.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!