22% от българите са под прага на бедност

Април 30, 2019 България
Под прага на бедност са били 1 550.8 хил. души, или 22 на сто от населението на страната през 2018 година. Линията на бедност общо за страната e 351.11 лв. средномесечно на човек от домакинство.

НАСА репетира за Армагедон

Април 30, 2019 Любопитни
Представете си следния сценарий: Телескоп е открил астероид с диаметър между 100 и 300 метра, който се носи със скорост от 14 километра в секунда на 57 милиона километра от Земята.

Община Бургас идентифицира първоначални 5 терена, върху които могат да се изградят етажни паркинги

Април 30, 2019 Бургас
* Попълнете нашата анкета и кажете своето мнение за това как да се експлоатират подобни съоръжения и как да се таксува престоят в тях.

Хакатон отново събира в Бургас хора с интереси в софтуерните разработки

Април 30, 2019 Бургас
Поредното издание на Хакатон събира на едно място хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти.

Бургас посреща Търновската и Сребърната конституция на 3 май

Април 30, 2019 Бургас
Лични вещи на Петко Р. Славейков допълват интересната изложба, посветена на 140 години от приемането на Търновската конституция.

Последен ден за подаване на данъчни декларации

Април 30, 2019 България
Днес е последният ден, в който се подава данъчна декларация и се плаща данъкът за довнасяне, припомнят от Националната агенция за приходите. До полунощ можем да попълним онлайн данъчната си декларация чрез персонален идентификационен код или чрез електронен подпис.

От слани и дъждове до юлски жеги през месец май

Април 30, 2019 България
Най-ниските температури през май у нас ще са предимно между 5 и 10 градуса, като по-ниски ще са в края на първото десетдневие, особено в котловините и по високите полета на Западна България, където ще има условия за слани.

Танкове и ракети потеглят към София за парада на Гергьовден

Април 30, 2019 България
Във връзка с подготовката за военния парад в Деня на Храбростта и празник на Българската армия утре, 30 април, ще бъде предислоцирана военна техника на въоръжение в Българската армия от военните формирования в страната до летище Доброславци край София.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!