На Цветница- хладно и със слани

Април 19, 2019 България
След необичайно топлия март, тази година на Цветница времето няма да е топло, сочат последните прогнози. В неделя минималните температури ще бъдат от около 1 до 5-6 градуса в повечето места и отново има вероятност за образуване на слаба слана.

Пеевски втори в листата на ДПС

Април 19, 2019 България
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван от Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Това е решило на снощното си заседание Централното оперативно бюро на Движението.

ПОЕЗИЯ В СИНЬО ВРЕМЕ: За Георги Гаврилов и неговите „сини часове“

Април 19, 2019 Култура
Едно момче наблюдава света, отваря сърцето си и душата му трепти – ту тревожно, ту влюбено, ту тихичко и нежно. В синьо.

Петър Чухов: Писането е един вид изследване на света

Април 19, 2019 Интервю
Струва си да се пише за всичко, което на човек наистина му е интересно

В следващите 4 години: Сами избираме по-изгодната формула за изчисляване на пенсия

Април 19, 2019 България
Парламентът прие на второ четене промени в Кодекса за социално осигуряване, които дават възможност на хората до 1 януари 2023 г. да могат да избират по старата или по новата методика да бъде изчисляван индивидуалният коефициент при отпускане на пенсията им. Промените са предложени от Светлана Ангелова от ГЕРБ и група народни представители.

Училище в Барселона се отърва от 200 „сексистки“ детски книги

Април 19, 2019 Светът
Няколко училища в Барселона обмислят чистка на библиотеките си от изпълнени със стереотипи и сексизъм детски книги, след като едно учебно заведение премахна около 200 заглавия, включително „Червената шапчица“ и история за легендата за свети Георги.

Диетолог обясни вредно ли е да се пие вода и други напитки, докато се яде

Април 19, 2019 Здраве
Често чуваме твърдението, че не можете да пиете вода, докато се храните, тъй като се разрежда стомашният сок и това пречи на нормалното храносмилане.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!