Пътуването през червееви дупки е възможно

Април 18, 2019 Любопитни
Трима учени от Харвардския и Стандфорския университет, Даниел Джафърис, Пин Гао и Арон Уол, са направили изчисления, че пътуванията през червееви дупки са възможни. До сега се спекулираше, че подобно пътуване би могло да позволи телепортация и на практика да е по-бързо от скоростта на светлината.

До 2023 г. НОИ ще смята служебно коя е по-добрата пенсия за всеки

Април 18, 2019 България
До 1 януари 2023 година хората ще могат да избират по старата или по новата методика да се пенсионират. Това предвиждат одобрени от социалната комисия на второ четене промени в Кодекса за социално осигуряване.

Йемен заподозря в шпионаж български лешояд

Април 18, 2019 Любопитни
Въоръжени бойци в Йемен, контролиращи град Таиз, заподозряха в шпионаж, уловиха и задържаха в плен белоглавия лешояд Нелсън, който е опръстенен в България, съобщи британският в. "Таймс".

"Трейс" изготвили фалшиви документи за ремонта на пътя край Своге

Април 18, 2019 България
Водачът на автобуса и фирмата, ремонтирала пътя, са сред виновните за тежкия инцидент край Своге, при който починаха 20 души. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от Агенция "Фокус".

ЕП отчита разлика от една десета от процента между БСП и ГЕРБ за евроизборите

Април 18, 2019 България
Европейският парламент предвижда разлика между БСП и ГЕРБ от една десета от процента на изборите за евродепутати следващия месец. Това сочат данни, основани на проучвания на общественото мнение у нас, извършени от агенциите "Алфа рисърч" и "Медиана".

За Великден ще се постопли, но ще има и дъжд

Април 18, 2019 България
Авторитетният синоптичен сайт Акууедър съобщи, че непосредствено преди Великден, към средата на следващата седмица, у нас най-сетне североизточният пренос ще отслабне и ще се настаняват постепенно по-топли въздушни маси.

Метеор от друга звездна система е паднал на Земята през 2014 г.

Април 18, 2019 Любопитни
Ученият Ейбрахам Лоеб от Харвардския университет е проверил данните на НАСА за претърпените от Земята сблъсъци с метеорити и е открил любопитна информация. Според него данните показват, че през 2014 година над Тихия океан е паднало тяло, което не произхожда от Слънчевата система.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!