Оригиналите на Търновската и Сребърната конституция в Бургас от 3 до 8 май

Април 16, 2019 Култура
По инициатива и покана на Община Бургас, от 3 до 8 май в нашия град ще гостуват оригиналите на Търновската и Сребърната конституция. Те ще бъдат изложени в Културен център "Морско казино", където всеки ще може да ги види при вход свободен.

Кога се налага да изследваме хормоните

Април 16, 2019 Здраве
Депресия, тревожност, страх от стареенето – всичко това може да е предизвикано не от какво да е, а от ендокринни нарушения. Хормоните – спътници на нервната система, заедно управляват всички процеси в организма.

Американски астронавти ще продължат да тренират в Русия

Април 16, 2019 Любопитни
Американският астронавт-изпитател Кристофър Фъргюсън, който се подготвя за полет с американския космически кораб Starliner, започна тренировки в Звездното градче край Москва, предаде ТАСС.

Арета Франклин получи почетен Пулицър посмъртно

Април 16, 2019 Култура
Покойната певица Арета Франклин получи посмъртно почетна награда Пулицър за своя принос към американската музика и култура, а писателят Ричард Пауърс беше отличен за белетристика, предаде Асошиейтед прес.

ЕНП призова Румъния да бъде лишена от правото на глас в ЕС

Април 16, 2019 Светът
Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент призова днес за прилагането на чл. 7 от договора за ЕС срещу Румъния. По силата на този текст държава от ЕС може да изгуби правото си на глас в общностните институции заради нарушаване на върховенството на закона.

Пожарът унищожи почти целия покрив на Нотр Дам

Април 16, 2019 Светът
Пожарът, обхванал катедралата Нотр Дам (Света Богородица) в Париж, е овладян, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите и френски медии. Представители на пожарната служба казаха, че огънят е овладян и до голяма степен изгасен.

140 години Търновска Конституция

Април 16, 2019 България
Годината е 1878г., средата на месец април. България е напът да поеме по пътя на най-модерните и напредничави европейски държави. Ражда се основата на новата българска държава - Търновската конституция.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!