Учени изчислиха колко тежи Млечният път

Март 8, 2019 Любопитни
Астрономи отдавна се опитват "да претеглят" масата на Млечния път. Предишни преценки сочеха, че тя варира между 300 милиарда и 3 трилиона слънчеви маси. За да се опитат да изчислят по-прецизно масата на нашата галактика, астрономи комбинирали данни, събрани от телескопа "Гая".

Апелативният съд отвори врати за най-малките ученици

Март 8, 2019 Бургас
Апелативен съд – Бургас посрещна първокласници в Деня на отворените врати. Малките ученици от четирите паралелки на ОУ “Васил Априлов“ гр. Бургас проведоха първата си опознавателна среща с българска съдебна институция.

РИОСВ с проверки за незаконна търговия със защитени растения

Март 8, 2019 Бургас
Проверки за незаконна търговия със защитени пролетни растения извършиха експертите от РИОСВ-Бургас. Проверени бяха търговски обекти и пазари за цветя в Централна градска част и комплексите на града.

Жените прекарват близо една година от живота си в колебания какво да облекат

Март 8, 2019 Любопитни
По случай днешния Международен ден на жената - глобално честване на постиженията на представителките на нежния пол, което тази година е под мотото "По-добър баланс за по-добър свят", в. "Дейли експрес" и сайтът Факт ритривър публикуват редица интересни факти.

Опростиха дълговете на Главното мюфтийство

Март 8, 2019 България
С гласовете на ГЕРБ и ДПС на първо четене бяха подкрепени промените в Закона за вероизповеданията и за опрощаването на дълговете им, най-голяма част от които са на Главното мюфтийство. Законът бе приет със 109 гласа "за", "против" - 24 "въздържал се" - 3.

Рекордно намалява ледът около Беринговия проток

Март 8, 2019 Светът
Степента на покритие с лед в Берингово море по данни на Националния център за леда и снега в Колорадо, САЩ за 5 март март, е по-ниска от безпрецедентния минимум от февруари 2018 г. и е само 24% от средното за това време на годината.

За пръв път НАСА праща две жени заедно в открития космос

Март 8, 2019 Любопитни
За първи път в историята екипажът, който ще излезе в открития космос от Международната космическа станция, ще се състои от две жени, потвърди НАСА пред CNN. Като част от експедиция 59, астронавтите на НАСА Ан Макклейн и Кристина Кох ще извършат разходката в космоса на 29 март.

Операция "Хоро": Данъчни под прикритие играят ръченица в пловдивско село

Март 8, 2019 България
Данъчни под прикритие играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав, че не издават касови бележки за по 1,50 лв. Случаят е от 4 март в село Марково. За него потвърдиха и от НАП.

Facebook ще маха групи и страници, дезинформиращи за ваксините

Март 8, 2019 България
Социалната мрежа Фейсбук обяви, че ще премахва групи и страници, които разпространяват дезинформация и неверни сведения за ваксините на сайта й, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ – беседи с психолога: Нека да измием душите си

Март 8, 2019 Здраве
Женската душа има нужда да бъде утешена и нахранена с любов и внимание

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!