Кукеровден в Етнографския музей

Март 6, 2019 Бургас
На 7 март (четвъртък), ученици от втори клас на СУ „Епископ К. Преславски“ – гр. Бургас ще пресъздадат обичая кукери с начален час 13:30 ч. Малчуганите ще извикат пролетта в двора на Етнографския музей (ул. Славянска 69).

ЦЕРН ще търси частици, свързани с тъмната материя

Март 6, 2019 Любопитни
Нов експеримент на Европейския център за ядрени изследвания (ЦЕРН) ще търси частици, свързани с тъмната материя, предаде Франс прес. В изявление на организацията се посочва, че експериментът е проектиран да търси леки слабо взаимодействащи частици.

Парламентът със 154 депутати единодушно отхвърли ветото на президента

Март 6, 2019 България
Единодушно със 154 гласа парламентът отхвърли ветото на президента върху промени в Изборния кодекс. То е структурирано в пет групи аргументи. ГЕРБ вече внесе законопроект за връщане единствено на старите прагове на преференции.

САЩ и НАТО разширяват военното си присъствие в Черно море

Март 6, 2019 Светът
Въоръжените сили на САЩ и на НАТО разширяват военното си присъствие в Черно море, потвърди днес главнокомандващият Обединените въоръжени сили на алианса в Европа американският генерал Къртис Скапароти, цитиран от ТАСС.

Забраната на наргилетата: ГЕРБ тръгват срещу "вредните привички"

Март 6, 2019 България
Всяка мярка трябва да се предприема тогава, когато предходната е реализирана в пълен обем. Аз имам сериозни притеснения по отношение на това как се спазва забраната за пушене в България.

Операта вече с нова озвучителна система

Март 6, 2019 Бургас
Спектаклите на бургаската опера вече ще звучат по нов начин, след като днес инженерите Георги Диомов, Ивайло Рунев и Кирил Янов започнаха монтажа и настройките на новата озвучителна система на залата.

Парламентът гледа ветото на президента за Изборния кодекс

Март 6, 2019 България
Народното събрание ще разисква ветото на държавния глава Румен Радев върху разпоредби в Изборния кодекс. Радев върна закона за ново обсъждане, като оспори по-високите прагове на преференциите, забавянето на машинното гласуване, отлагане на видеонаблюдението и на актуализирането на избирателните списъци.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!