ЕП регламентира авторското право в интернет

Март 26, 2019 Светът
Европейският парламент прие промените, свързани с авторското право в интернет. С приетия документ се отбелязва отговорността на платформите за качваното съдържание от потребители, съобщава БТА.

Общината заменя старите печки за дърва и въглища с екологични

Март 26, 2019 Бургас
Община Бургас ще замени поетапно старите печки за дърва и въглища, които замърсяват въздуха с фини прахови частици, с екологични, които работят с алтернативни горива.

ЕП сложи край на смяната на часовото време

Март 26, 2019 Светът
Европейският парламент подкрепи предложението за прекратяване на смяната на сезонното часово време. ЕП предлага смените да престанат от март 2021 г. за държавите в ЕС, които изберат да запазят постоянно лятно часово време.

Противозачатъчно хапче за мъже премина успешно клинични изпитания

Март 26, 2019 Здраве
Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, заявиха, че то е безопасно, понася се добре и ефектът от него е обратим. Това е второто обещаващо противозачатъчно хапче за мъже в процес на изпитания. Съществува и гел с такъв ефект, който също е в изпитания.

SpaceX: Пътят от Ню Йорк до Лондон ще трае 29 минути

Март 26, 2019 Любопитни
Швейцарската инвестиционна фирма UBS смята, че самолетният транспорт ще просъществува само още едно десетилетие в сегашния си вид. Причината за това ще е транспортната ракета за многократна употреба на SpaceX.

Питат бургазлии дали да се строят етажни паркинги

Март 26, 2019 Бургас
В продължение на десет години Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид - покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Седмица до крайния срок за деклариране на фирмените печалби

Март 26, 2019 България
Седмица остава за подаване от фирмите на годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци. Тази година крайният срок е 1 април, защото 31 март е почивен ден. Декларацията се подава само по интернет с квалифициран електронен подпис.

Най-големият ледник в Гренландия отново нараства

Март 26, 2019 Любопитни
Голям ледник в Гренландия, който беше един от най-бързо топящите се в света, отново нараства, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на НАСА. Ледникът Якобшоувън се свиваше с около 3 км около 2012 г. и изтъняваше с около 40 км годишно.

Проверяваме онлайн хонорарите си от 2018 г.

Март 26, 2019 България
От днес физическите лица могат да проверят в сайта на НАП дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор, като например хонорари.

Пентагонът отпуска $1 млрд. за ограда по границата с Мексико

Март 26, 2019 Светът
Министерството на отбраната на САЩ отпуска 1 милиард долара за проектиране и построяване на ограда с дължина 91 км и височина 5,5 м, пътища и осветление по границата между САЩ и Мексико, съобщи Ройтерс.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!