Москва ще имитира полет до Луната

Март 19, 2019 Любопитни
Втората серия от международния проект СИРИУС, при който шестчленен екипаж ще имитира полет до Луната в експериментални условия за 120 денонощия, стартира в базата на Института за медико-биологични проблеми на Руската академия на науките в Москва, предаде ТАСС.

Президентът Радев насрочи за 26 май евроизборите

Март 19, 2019 България
Президентът Румен Радев издаде указ, с който насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Представят традициите от Бургаско в музея на алпийския курорт Ваграйн

Март 19, 2019 Бургас
Регионалният музей ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско.

Започва мащабно пролетно почистване

Март 19, 2019 Бургас
Ден преди настъпването на Първа пролет /20 март/ Община Бургас стартира дейностите по традиционната кампания за пролетно почистване. Мащабната еко акция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината.

Всеки трети с по-ниска пенсия

Март 19, 2019 България
Всеки трети ще получава по-ниска пенсия заради новата формула за изчисляване на пенсиите. Това показва предварителен анализ на Националния осигурителен институт. В него са участвали 67 881 осигурени лица, на които им предстои да навършат изискуемите години за пенсия.

Лекарите: Новите изисквания за касовите апарати могат да нарушат права на пациентите

Март 19, 2019 Здраве
Не само бизнесът, но и личните лекари са притеснени от въвеждането на новата системи на касовите апарати. Причината - могат да нарушат правата на пациентите, защото данъчните ще имат достъп до здравните досиета на пациентите, а при повреда на софтуера, трябва да преустановят работа.

Как 5G ще повлияе на нашия живот

Март 19, 2019 Любопитни
За 5G ще се говори все повече, тъй като в близкото бъдеще предстои тази технология да стане част от нашето ежедневие. Инфраструктурата вече започва да се изгражда, а първите 5G смартфони вече са факт, макар и все още да не са масово разпространени.

Музикаутор похарчи рекордна сума за издръжката си - милион и половина за година

Март 19, 2019 България
Управлението на авторски права става все по-доходен бизнес, но не за авторите на музика и текстове, а за чиновниците, които администрират правата. Рекордните в последните 6 години 20,88% от събраните суми за авторски права са отишли за издръжка на Музикаутор.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!