Първите хора на Марс ще са жени

Март 12, 2019 Любопитни
Следващият човек, който отново ще стъпи на Луната, най-вероятно ще бъде от женски пол, съобщи Франс прес, цитирайки директора на НАСА. По думите на Джим Брайдънстайн с голяма доза вероятност първият покорител на Червената планета също ще бъде жена.

Турският съд отложи делото срещу българските граничари

Март 12, 2019 България
Съдът в турския град Къркларели отложи за 3 септември делото срещу четиримата български граничари, обвинени в убийството на турски бракониер. Причината е, че турската страна още не е получила документите от българския съд, съобщиха от БНР.

Младите у нас предпочитат "нищоправенето"

Март 12, 2019 България
Младежите у нас предпочитат релаксиращите дейности и "нищоправенето". Това каза Доц.Сийка Ковачева от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" при представянето на резултатите от национално представително проучване "Българската младеж 2018/2019".

БНТ спря "Дързост и красота" след 4080 епизода заради нисък рейтинг

Март 12, 2019 Любопитни
Най-популярният американски сапунен сериал "Дързост и красота" вече няма да върви в българския ефир. БНТ спря излъчването му преди около месец заради ниска гледаемост и не планира да го показва отново.

Общината предлага по-нисък наем за преместваеми обекти

Март 12, 2019 Бургас
Община Бургас предлага да се намали наемът на преместваеми търговски обекти около РУМ "Младост", РУМ "Велека", РУМ "Резвая" и УМБАЛ. Към момента изброените райони попадат документално в най-високата I-ва тарифна зона, заедно с пространства, разположени основно в централна градска част.

Осем отбора от страната ще участват в Националния брейк денс турнир

Март 12, 2019 Бургас
Осем отбора ще вземат участие във второто издание на Националния брейк денс турнир в Бургас, който ще се проведе на 30 март от 19.00 часа в Културния дом на Нефтохимика. Това са отбори от 5 до 8 деца на възраст до 16 години от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас.

Руската армия създава собствен - "затворен" интернет

Март 12, 2019 Светът
Армията на Русия създава затворен интернет - "военен, красив и суверенен". Цялата важна информация ще се пази единствено на сървърите на министерството на отбраната в Москва, пише руският вестник "Известия", цитиран от БТА.

Има сделка за Брекзит с ЕС, Великобритания трябва да напусне до 26 май

Март 12, 2019 Светът
Европейският съюз и британското правителство договориха сделка за излизане от застоя около Брекзит, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер късно снощи, цитиран от Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!