Общината избира изпълнител на проекта за новата библиотека

Февруари 26, 2019 Бургас
Покрив от зелена растителност ще краси сградата на Новата библиотека и Център за съвременно изкуство, които ще бъдат изградени на мястото на бившата Немска болница. Това предвижда амбициозният проект на Община Бургас.

7 месеца отсрочка за новите касови апарати

Февруари 26, 2019 България
Сроковете за прилагане на Наредба Н-18 за касовите апарати ще бъдат променени за част от търговците до септември. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса.

Лондон обяви за живи Сергей и Юлия Скрипал

Февруари 26, 2019 Светът
Посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу заяви в публикувано днес интервю за руската агенция Интерфакс, че Сергей и Юлия Скрипал са живи, съобщи "Известия".

Бургаските читалища раздават 7 000 мартеници

Февруари 26, 2019 Бургас
Читалищната общност в Бургас ще раздаде 7 хиляди мартеници за здраве и благоденствие в болничните заведения. Инициативата ще продължи през цялата седмица.

Японци рисуват с посеви в оризовите полета

Февруари 26, 2019 Любопитни
От няколко години в японското село Инакадате не само отглеждат ориз, но и го правят красиво. Използвайки различни сортове ориз, различаващи се по цвета на листата, те "рисуват" прекрасни картини.

Над 52% от българите не са ходили при личния си лекар цяла година

Февруари 26, 2019 Здраве
Над 52 процента от българите не са ходили на посещение при личния си лекар за 12-те месеца на 2017 г., показват данни от проучване на Евростат за честотата на визитите при семеен лекар за гражданите от страните на ЕС.

Затоплянето застрашава ключов вид облаци

Февруари 26, 2019 Любопитни
Разположените на малка височина над океаните облаци охлаждат атмосферата, като отразяват слънчевите лъчи обратно в космоса. Но тройното увеличаване на концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата може да ги накара да изчезнат и да доведе до рязко покачване на температурите.

Веселин Маринов и Николина Чакърдъкова ще пеят за бургазлии на 3 март

Февруари 26, 2019 Бургас
Община Бургас организира въздействащ тържествен концерт-спектакъл, посветен на Националния празник на Република България. Той ще започне от 18.00 часа на 3 март, неделя, в Операта. Събитието е с вход свободен.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!