Решението за строеж край Силистар влезе в съда

Септември 4, 2018 България
Решението на Общинския съвет в Царево, с което беше одобрен подробен устройствен план за застрояването на над 22 000 кв. м в местността Силистар е обжалвано в Административен съд-Бургас.

В новата еко детска градина бургаските деца ще учат повече навън, отколкото вътре

Септември 4, 2018 Бургас
Всички родители на приетите в новата еко детска градина в жилищен комплекс "Меден рудник" малчугани подписаха по своя воля декларация, с която дават съгласие за ежедневен престой на открито.

Възможен е саботаж на Международната космическа станция

Септември 4, 2018 Светът
Космическият кораб "Союз МС-09", скачен към Международната космическа станция, е бил повреден отвътре и Ракетно-космическата корпорация "Енергия" е в процес на установяване на личността на виновния, съобщи ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

БСП излиза на улицата - оставя в НС само 20 депутати

Септември 4, 2018 България
Парламентарната група на "БСП за България" поиска оставката на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори. Това обяви в началото на новия политически сезон председателят на групата Корнелия Нинова в изявление от парламентарната трибуна.

Зов за помощ! 3-годишният Никола от Бургас се нуждае от операция, за да може да ходи

Септември 4, 2018 Бургас
Вместо цветя за първия учебен ден, родители ще даряват средства за лечение на детето.

Забраняват котките на Южния остров в Нова Зеландия

Септември 4, 2018 Любопитни
Властите в град Омауи, който се намира на Южния остров в Нова Зеландия, възнамеряват да забранят домашните котки, за да спасят птиците и някои застрашени видове.

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ – беседи с психолога

Септември 4, 2018 Здраве
В новата ни рубрика „Изкуството да живеем“ ще можете да намерите отговори на вълнуващи ви въпроси за живота

Махмурлукът нарушава функциите на мозъка

Септември 4, 2018 Любопитни
Гаденето, главоболието и слабостта в мускулите при махмурлука могат значително да повлияят върху когнитивните способности в ежедневието, съобщи Сайънс алърт.

"Лятно кино под звездите" продължава с китайско кино през септември

Септември 4, 2018 Култура
"Лятно кино под звездите" продължава през септември, представяйки за първи път китайски филмови ленти. С пет прожекции от 4-ти до 11-ти септември бургазлии ще се потопят в многообразието на седмото изкуство на азиатската държава.

Започва новият политически сезон

Септември 4, 2018 България
Днес в 13 часа в Народното събрание се открива новият политически сезон. Очаква се по традиция това да стане с декларации за приоритетите на парламентарните групи.