Китай осигурява стипендии за петима студенти от областта

Септември 21, 2018 Бургас
Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - Уан Нинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата на бизнеса и търговията, обучението, културата и туризма.

Богата програма за Европейската нощ на учените

Септември 21, 2018 Бургас
Европейската нощ на учените се превърна през годините в емблематично събитие и регулярна среща, на която учените в различните страни членки на Европейския съюз представят свои постижения и предизвикателства пред широката публика в рамките на един ден.

Учени от ЦЕРН забелязаха следи от неутрино

Септември 21, 2018 Любопитни
Учени от Европейския център за ядрени изследвания (ЦЕРН) забелязаха следи от неутрино с помощта на детектора с течен аргон, съобщи ТАСС. Неутриното е субатомна частица с неутрален заряд и изключително малка маса, която се приема за равна на нула.

Отбелязваме 110 години от обявяване Независимостта на Княжество България

Септември 21, 2018 Бургас
По повод 110-тата годишнина от обявяване Независимостта на Княжество България, Община Бургас организира празничен ритуал на 22 септември, събота.

В Бразилия започват да глобяват за пластмасови сламки

Септември 21, 2018 Светът
Властите в Рио де Жанейро съобщиха, че ще започнат да глобяват собствениците на барове, ресторанти и плажни заведения, които предлагат на своите клиенти пластмасови сламки за коктейли.

"Мичиган” или "Сингапур” ще ни атакуват тази зима

Септември 21, 2018 Здраве
Грипният щам, който ще ни атакува през този зимен сезон, се очаква да е от група А, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев по БТВ.

На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

Септември 21, 2018 България
На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригираща декларация от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, който са декларирали пред НАП с годишната данъчна декларация.

Последни топли дни, предстои захлаждане

Септември 21, 2018 България
Днес, петък, след прохладното утро, температурите след обяд ще достигнат августовски стойности, от 25 до 30 градуса. Ще бъде слънчево, със средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от североизток.

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ – беседи с психолога: Светлите създания не са забележимите хора в медиите, а хората до нас, които ни обичат

Септември 21, 2018 Здраве
В новата ни рубрика „Изкуството да живеем“ ще можете да намерите отговори на вълнуващи ви въпроси за живота и отношенията в семейството и извън него, за точките и многоточията в тези отношения, за посоките и начините да намерим себе си

Илеана Стоянова: Най-трудният мост към хората е Обич!

Септември 21, 2018 Интервю
Десетата книга на Илеана Стоянова – „Морето завинаги“, е вече по пътя към читателите си – една жива и светла книга,

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!