Странните забрани, за които да внимавате в Европа

Септември 18, 2018 Любопитни
Септември е също подходящ месец за туризъм из Европа. Туристите обаче трябва да са подготвени за някои изненадващи правила и забрани, чието несъблюдаване може да ги прати в затвора или да им навлече глоби.

Ето как ще плащаме новите винетки

Септември 18, 2018 България
Терминалът за закупуване на електронни винетки ще работи с дебитни и кредитни карти, с пари няма да може да се плаща на него. Това каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов по време на представяне на начина за купуване на електронна винетка.

Водосвет за новата съдебна година

Септември 18, 2018 Бургас
С тържествен водосвет и пожелания за здраве, ползотворна работа и много късмет днес в гр. Бургас беше открита новата съдебна година. Събитието се проведе по инициатива на председателите на четирите съдилища.

Филиалът на НХА открива учебната година на 3 октомври

Септември 18, 2018 Бургас
Филиалът на Националната художествена академия в Бургас ще открие учебната година на 3 октомври. Това е първото висше учебно заведение, което отваря врати в Бургас след откриването на Бургаския свободен университет през 1991 година.

Закриват музикалните вечери "Памет за Емил Чакъров" с галаконцерт

Септември 18, 2018 Бургас
На 20 септември от 20:00 ч. в Летния театър ще бъдат закрити Музикално - поетичните вечери "Памет за Емил Чакъров. 70 години от рождението на Маестрото".

Израел може би е свалил руски военен самолет над Средиземно море

Септември 18, 2018 Светът
Руски военен самолет Ил-20 с 14 военни на борда изчезна над Средиземно море, съобщи на журналисти Министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС. Инцидентът станал по време на атака на израелски изтребители Ф-16 срещу обекти в сирийската провинция Латакия.

УНИЦЕФ: 6 милиона деца са починали през 2017-а от заболявания, които се лекуват

Септември 18, 2018 Светът
Шест милиона деца по света на възраст до 15 години са починали миналата година от предотвратими заболявания и други усложнения. Бройката е наполовина по-малка в сравнение със сходните смъртни случаи през 2000 г., предадоха ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА.

Светът може да остане без зеленчуци

Септември 18, 2018 Любопитни
Промените в околната среда, включително глобалното затопляне, недостигът на вода и намаляването на биоразнообразието ще бъдат още по-големи в XXI век, показват прогнозите на учените.

Бисер Петков: От 1 юли 2019 г. пенсиите ще се вдигнат с 5,7%

Септември 18, 2018 България
От 1 юли 2019 г. пенсиите в страната ще се вдигнат с 5,7%, обяви социалният министър Бисер Петков пред БТВ. Таванът на пенсиите също ще бъде увеличен до 40% от средния доход за страната, става 1040 лева.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!