Най-много отличия за състезателите от Китай на BIMC 2018

Юли 5, 2018 Бургас
Най-много отличия на Международното математическо състезание завоюваха състезателите от Китай, България, Тайван, Тайланд, Таджикистан, Виетнам и Филипините. Освен златни, сребърни и бронзови медали, представителите на тези държави спечелиха и отборни шампионски титли.

ЕП отхвърли спорна директива за авторското право

Юли 5, 2018 Светът
С 318 гласа против и 278 за евродепутатите отхвърлиха спорната директива за авторското право, чиито противници твърдят, че рискува да наложи безпрецедентна цензура в интернет, съобщи "Дневник".

Австрия затваря ЕС за мигранти

Юли 5, 2018 Светът
Новият председател на Съвета на ЕС Австрия предлага пълно затваряне на външните граници на ЕС и изнасяне на всички центрове за подаване на молби за убежище извън пределите на съюза, съобщи днес парижкият вестник "Монд".

„Черноморец” донесе 36-и медал за бургаската водна топка!

Юли 5, 2018 Спорт
За десетте години усърден труд на треньори и състезатели бургаският клуб „Черноморец” се утвърди като водещ в България. Показателни за това твърдение са поредните успехи, които ватерполистите извоюваха само за тази година.

Шеф във волейболния „Нефтохимик 2010” стана татко за втори път

Юли 5, 2018 Спорт
Волейболният национал Теодор Салпаров стана татко за втори път. Актрисата Ралица Паскалева го дари със син. Бебето се е родила на 3 юли.

Пускат в продажба билетите за "Бургас и морето"

Юли 5, 2018 Култура
Билетите за музикалния конкурс "Бургас и морето" вече са в продажба. Може да ги откриете в мрежата на Eventim.bg и на касата при Часовника в центъра на Бургас. Тази година в ролята на водещи на конкурса ще бъдат Ненчо Илчев и Мая Бежанска.

„Царицата на чардаша“ на сцената на Летния театър

Юли 5, 2018 Култура
Най- известната творба на Имре Калман – оперетата "Царицата на чардаша", е второто заглавие от календара на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2018. Спектакълът ще се играе на 10 юли от 21 ч. на сцената на Летния театър в Бургас.

„Богориди“ стана Smart улица

Юли 5, 2018 Бургас
Обновяването на пешеходната улица "Алеко Богориди" няма само инфраструктурно измерение. Подмяната на настилките, внасянето на удобна паркова мебел, зеленина, подземни контейнери за отпадъци, арт пластики и мозайки - това е видимият резултат след ремонта.

Няколко месеца властите не знаели за инцидент с отровен теч в Черно море

Юли 5, 2018 България
Инцидент на платформата за добив на газ "Галата" е довел до разливане на токсична хидравлична течност във водите на Черно море, а властите няколо месеца не информирали за случая.

Как да избегнем летните вируси?

Юли 5, 2018 Здраве
Най-големият проблем на здравеопазването у нас са диспропорциите - не може едно нещо да се свръх финансира, а друго, което не е по-малко важно да не се, коментира проф. Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести.