Климатът полудя! Сняг заваля в Южна Африка

Юли 3, 2018 Любопитни
В района на Кейптаун, Южноафриканската република заваля сняг. Това удиви жителите на района, които на сутринта в понеделник се събудиха и откриха 10-сантиметрова снежна покривка край домовете си, съобщи News24.

КС отряза Мая Манолова да атакува цената на тока

Юли 3, 2018 България
Конституционният съд отхвърли искането на омбудсмана Мая Манолова гражданите да могат да обжалват в съда цената на електроенергията, водата и парното, предаде bTV. Причината е, че според основния закон на държавата омбудсманът има ограничени права да го сезира.

Математиците от BIMC се включиха в игра на пъзели

Юли 3, 2018 Бургас
Игра на пъзели и загадки се провежда в Морската градина. Стотици математици от цял свят, участници в престижното Международно състезание, ентусиазирано редят кубчета, фигури и цифри в най-разнообразни форми и цветове, след което поставят печати и преминават на друг пъзел.

Чужди инвеститори се изтеглят от пазара на бизнес имоти

Юли 3, 2018 България
Сериозен спад на интереса на чуждите инвеститори към пазара на бизнес имоти от началото на 2018, отчитат от консултантската компания Cushman & Wakefield Forton.

РИОСВ констатира замърсяване на плажа с мазут

Юли 3, 2018 Бургас
РИОСВ извърши проверки по плажната ивица на Приморско, плаж Алепу, Несебър и Ахелой след сигнали на граждани за наличие на мазутни топчета. Инспекцията установи наличие на т.нар. катранени топчета и издаде предписание към концесионерите за почистване на плажовете.

ГЕРБ готви драстично поскъпване на бездимните цигари

Юли 3, 2018 България
Управляващите от ГЕРБ готвят поскъпване на бездимните цигари, които придобиха популярност у нас през последните месеци. От бранша се възмутиха от очертаващата се промяна в разпоредбите в средата на годината, а наблюдатели заподозряха лобистки натиск от страна на производителите на конвенционални тютюневи изделия.

НАП Бургас към туристическия бранш: Спазвайте закона

Юли 3, 2018 Бургас
Никой няма полза от затваряне на търговски обекти по време на активния летен туристически сезон. За да не се случва това обаче, данъчното и осигурителното законодателство трябва да се спазва и касовите бележки да се издават не само при изрично настояване от страна на клиенти.

Аерофлот откри целогодишна линия Москва- Бургас

Юли 3, 2018 Бургас
Руската компания Аерофлот започна ежедневни полети между Бургас и Москва. Полетите ще се изпълняват по следния график: полет SU 2156 - заминава от Москва в 15:55 часа и пристига в Бургас в 19:20 часа (местно време), и полет SU 2157 - излита от Бургас в 20:30 и пристига в Москва в 23:50 (местно време).

Общината отчита добри финансови резултати за 2017 г.

Юли 3, 2018 Бургас
Към 31.12.2017 г. Община Бургас за поредна година отчита отлични финансови резултати. Това заяви зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев на проведеното общественото обсъждане на отчета за касово изпълнение на бюджета на Община Бургас към края на 2017 г.

Младите математици предизвикват бургазлии на мисловен дуел

Юли 3, 2018 Бургас
Днес, от 15.00 часа пред "Флората" ще се проведе надпревара по редене на пъзели, всеки е добре дошъл.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!