Бъдещите големи звезди на България на живо в Бургас

Юли 24, 2018 Бургас
Малко повече от седмица време дели бургаската публика от възможността за среща с изпълненията на участници във второто издание на Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Музикален импулс".

Започва кампания срещу трафика на хора

Юли 24, 2018 Бургас
Тазгодишната Лятна кампания срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация Бургас 2018 включва създаването на концептуално свързани помежду си творчески продукти - видеоклип, рап-песен и театрален скеч и представянето им на концерт на 29 юли на сцена Охлюва от 18.30 часа.

Хората "изядоха" годишния ресурс на планетата само за 7 месеца

Юли 24, 2018 Светът
Човечеството изтощава ресурсите на Земята все по-бързо. Според експерти, за първите седем месеца на 2018 година хората са усвоили годишния обем от суровини и биологични наличности, пише "Индипендънт".

Румен Радев наложи вето на промените в Закона за приватизацията

Юли 24, 2018 България
Президентът Румен Радев наложи вето на скандалните лобистки промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, които бяха приети от Народното събрание в полза на олигарсите Кирил Домусчиев и Делян Пеевски.

Монтираха пасарелката при Атия

Юли 24, 2018 Бургас
През изминалата нощ беше монтирана металната конструкция на пешеходния надлез при с. Атия по пътя Бургас – Царево. През тази нощ за последен път ще се спре движението по пътя за монтиране на покрива на съоръжението между 20 ч и 6 ч сутринта.

МВнР: Няма пострадали българи в Гърция

Юли 24, 2018 България
Посолството на България в Атина съобщава, че към този момент няма информация за пострадали български граждани при пожарите в Гърция.

Вижте кои имена черпят днес

Юли 24, 2018 Любопитни
На 24 юли почитаме Света великомъченица Христина. Тя била родом от гр. Тир. Баща й - мъж от знатен род, на име Урбан, бил управител на града и известен жесток езичник.

Отново се излюпи най-голямата пеперуда в света

Юли 24, 2018 Бургас
Влажното лято не се нрави на много от нас, хората, но пък осигурява идеални условия за размножаване на пеперудите. И тази година в експо център "Флора" можете да разгледате жива изложба с най-красивите разновидности на този вид летящи насекоми.

Рекордно високо одобрение за Тръмп

Юли 24, 2018 Светът
Одобрението за американския президент Доналд Тръмп достигна рекордно високи нива. Според данните от проучването рейтингът на Тръмп е 45%, което е с 1% повече отколкото през юни.

Оневиниха въглехидратите за напълняването, мазнините са виновни

Юли 24, 2018 Здраве
Мазните храни в голямо количество са единствената причина за напълняване, а не прекаляването с въглехидрати и протеини, съобщи в. "Дейли мейл". Учени от университета на Абърдийн и Китайската академия на науките направиха откритието с мишки.