Евростат: Българите може да се стопят до 4.9 милиона до 2070 година

Юли 23, 2018 България
Демографската прогноза на "Евростат" за България за периода 2016 - 2070 година показва трайна тенденция на намаляване с 30 на сто на населението. Според данните от 7.1 милиона души през 2016 година може да се стопим до 4.9 милиона до 2070 година.

Археолозите в Русокастро с първа златна находка за този сезон

Юли 23, 2018 Бургас
При започналите преди седмица археологически проучвания на крепостта Русокастро е открита златна монета на императорите Андроник II и Андроник III Палеолог (14 в.).

Общината ремонтира пострадали от вандализъм детски площадки в Меден рудник

Юли 23, 2018 Бургас
Община Бургас ремонтира няколко пострадали от вандализъм детски площадки в комплекс Меден рудник. В тях са внесени и допълнителни съоръжения за игра, както и нова паркова мебел. Нека скоро не се налага отново извършването на подобна интервенция.

Данъчните затягат контрола върху семейните хотели по морето

Юли 23, 2018 Бургас
Подобряването на данъчната дисциплина по Южното Черноморие в разгара на лятото е факт, но активните контролни действия на НАП разкриват и някои фрапиращи случаи на заобикаляне на законите, съобщават от приходното ведомство в морския град.

Стив Ханке: България само ще загуби от влизането в еврозоната

Юли 23, 2018 България
Известният икономист Стив Ханке, който е професор по приложна икономика от университета "Джон Хопкинс" в САЩ, вижда песимистичен сценарий за България.

Изстрелват соли в небето, за да спасят Големия бариерен риф

Юли 23, 2018 Любопитни
Властите в Австралия обявиха, че ще използват нови способи, включващи и изстрелване на соли в небето, за да спасят от глобалното затопляне Големия бариерен риф, съобщава в. "Дейли мейл".

Гръмотевични бури и градушки цяла седмица

Юли 23, 2018 България
Днес ще им значителна облачност. На много места ще има превалявания с гръмотевици, както и локални градушки. По-значителни ще бъдат явленията след обяд и преди полунощ над южните райони.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!