Над 30 заглавия очакват своята публика в Международен филмов фестивал

Юли 16, 2018 Бургас
На 20 юли официално ще бъде открито третото издание на Международен филмов фестивал Бургас. От тази дата започват и прожекциите на заглавията в програмата.

Отпада издаването на хартия на шест вида удостоверения за гражданите и бизнеса

Юли 16, 2018 България
Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват от гражданите и бизнеса, а данните за тях се проверяват служебно. Справките се извършват само по електронен път чрез достъп на служителите до основните регистри.

Калкулатор изчислява колко губим, ако не се осигуряваме на реалния си доход

Юли 16, 2018 България
С калкулатор на загубите всеки може да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход. Софтуерът е достъпен на интернет страницата www.zaplatavplik.bg и до момента е използван над 4 200 пъти.

Симеонов: Такса и за апарт хотелите

Юли 16, 2018 България
Законопроект предвижда въвеждане на такса за апарт хотелите, което ще извади дейността им "на светло", каза вицепремиерът Валери Симеонов след заседание на междуведомствения щаб, отговарящ за сезона във Варна и Добрич. Той уточни, че разглеждането му вече тече в парламентарните комисии.

Путин закъсня за срещата си с Тръмп в Хелзинки

Юли 16, 2018 Светът
Руският президент Владимир Путин пристигна със закъснение за срещата си с американския президент Доналд Тръмп в Хелзинки, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Шефът на АПИ: Винетките у нас – най-евтините в Европа

Юли 16, 2018 България
Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва пътищата на страната, трябва да има и своя принос към поддръжката им", заяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

Идва Петото издание на театралния фестивал "Дни на куклите"

Юли 16, 2018 Бургас
Петото издание на Международния куклен фестивал на открито "Дни на куклите" ще се проведе от 5 до 12 август. Всяка вечер бургазлии и гости на града ще имат възможността да гледат по три куклени постановки.

Нови експертизи: Останките на Романови са автентични

Юли 16, 2018 Любопитни
Комплексни молекулярно-генетични експертизи потвърдиха, че останките, открити през 1993 и 2007 г. край руския град Екатеринбург, са на бившия император Николай Втори, членовете на семейството му и на лица от обкръжението им. Това съобщи Следственият комитет на Русия, предаде ТАСС.

Шефът на БАБХ за масовата евтаназия: Спасяваме бизнес за над 1 млрд.

Юли 16, 2018 България
Само 160 животни останаха в село Шарково след масовата евтаназия заради чума по дребните преживни животни в община Болярово. Общо досега са умъртвени близо 3300 животни, а фермерите очакват обезщетения за стадата си и продължават да търсят отговори на въпросите си от управляващите.

Путин и Тръмп ще се срещнат в Хелзинки

Юли 16, 2018 Светът
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се срещнат днес в президентския дворец във финландската столица Хелзинки. Началото на срещата е насрочено за 13 часа.