Обезщетенията за избитите овце – до 255 лв. на животно

Юли 13, 2018 България
От следващата седмица започва изплащането на обезщетенията за евтанизираните овце в първите две огнища с чума у нас - селата Кости и Воден.

Провериха достъпни ли са плажовете за хора с увреждания

Юли 13, 2018 Бургас
Достъпът на хора с увреждания до плажовете в Бургас е подобрен значително. Това стана след като по заповед на кмета Димитър Николов междуведомствена комисия извърши проверки на пясъчните ивици и издаде предписания на техните наематели и концесионери.

Спомняме си за Апостол Карамитев с безплатни кино прожекции на „Охлюва“

Юли 13, 2018 Бургас
Тази година се навършват 95 години от рождението на големия актьор. По този повод на 17, 18 и 19 юли Община Бургас организира "Дни с филмите на Апостол Карамитев".

Калоян Чобанов: Тежко му на твореца без муза

Юли 13, 2018 Интервю
Той винаги кипи от енергия – физическа, творческа, съзидателна. И от тази енергия се раждат разкази, които спират дъха, хващат за гърлото, просълзяват, пречистват и ни карат да гледаме на света с други очи – да видим света.

За първи път у нас и в ЕС са констатирани огнища от чума по дребните преживни животни

Юли 13, 2018 България
През юни т.г. за първи път в България и в ЕС са констатирани огнища на болестта чума по дребните преживни животни, които са в непосредствена близост до турската граница. Болестта е започнала от Мароко, Северна Африка, "завъртяла се е" през Азия и за съжаление, точно районите на Странджа са в близост до турската граница, където е достигнало заболяването.

„Джонсън енд Джонсън“ трябва да плати близо 4,7 милиарда долара обезщетение на 22 жени болни от рак на яйчниците

Юли 13, 2018 Светът
Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови, че компанията „Джонсън енд Джонсън“ трябва да плати близо 4,7 милиарда долара като обезщетение на 22 жени и на техните семейства, които заявиха, че са се разболели от рак след използване на неин продукт, предададоха световните агенции.

Вижте кои имена черпят днес

Юли 13, 2018 Любопитни
Денят 13 юли е изключително важен за всички християни. Той е свързан с връзката на най-великите събития в християнството.

Кръвният център в Бургас се нуждае от кръводарители

Юли 13, 2018 Бургас
Родилки, новородени и туристи от различни болници в Бургаска област се нуждаят от кръв. Случаите са няколко, а в момента има остър недостиг на кръвни продукти и се търсят кръводарители от всички кръвни групи.

Бургаските фотографи показват в изложба на открито снимки на емблематични места в града

Юли 13, 2018 Бургас
Фотографите от Сдружение "Бургаска фотографска общност", с подкрепата на Община Бургас, подредиха свои атрактивни творби във витрините на Ъгъла срещу Часовника.

Петък, 13-ти

Юли 13, 2018 Любопитни
Днес е петък, 13-и, дата, която често се свързва с лош късмет. През деня милиони суеверни хора ще избягват срещите с черни котки, ще стоят далече от огледала от страх да не ги счупят и ще хапват безвкусни ястия, притеснени, че могат да разсипят солта.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!