Лош хляб и грозде заради дъждовете

Юли 10, 2018 България
Продължителните и чести повтарящи се дъждове вече чувствително снижиха качеството на пшеницата и другите житни култури. Засега царевицата и слънчогледът са в добро състояние.

Тайландски спасители извадиха последните двама души от пещерата

Юли 10, 2018 Светът
Тайландските спасители извадиха и последните двама души - 12-то момче от футболния отбор и 25-годишния треньор - от пещерата, в която те останаха блокирани повече от две седмици, предаде ТАСС.

Пешеходна обиколка показва на туристите забележителностите на града

Юли 10, 2018 Бургас
Всеки ден в 10:00 часа пред новия туристически информационен център срещу Часовника специален гид ще очаква желаещите да разгледат забележителностите в централната част на града. Беседата ще се води на английски език.

Модерна литература и рок музика в Дома на писателя

Юли 10, 2018 Култура
Модерна поезия и белетристика, както и култови рок произведения ще звучат в Дома на писателя в Бургас по време на арт проявата "Буургсток". Събитието, което се провежда по инициатива на Творческата комисия на Бургаската писателска общност, ще се проведе на 9 август от 18.00 часа.

Аптекарка продавала пробити презервативи на чуждестранните фенове на световното по футбол

Юли 10, 2018 Светът
В Нижни Новгород, където се играха 6 мача от Световното по футбол, е уволнена продавачка в аптека, която продавала на чуждестранни запалянковци пробити презервативи, съобщават местни медии.

5G в основата на търговската война САЩ - Китай

Юли 10, 2018 Любопитни
Търговските отношения между САЩ и Китай ескалираха,след месеци на заплахи за мита за милиарди. Въпреки че продукти - от соя до коли - вероятно ще бъдат в центъра на ударите, една ключова технология всъщност ще бъде основен двигател, който стои зад причините най-големите икономики в света да започнат търговска битка.

Хлябът поскъпва, може да се наложи внос на зърно

Юли 10, 2018 България
Нормално е да има увеличение на цената на хляба, има няколко предпоставки за това - повишени цени на електричеството, газта. Основен фактор обаче е цената на брашното, като повечето дъждове предполагат по-лоша реколта на пшеница и внос от други държави.

Дъждът спира днес, нормално лято от утре

Юли 10, 2018 България
Днес преди обяд все още облачността ще бъде значителна в по-голямата част от страната. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в Тракия на места до около 29, 30. Все още ще превалява на места в цялата страна, като след обяд и ще прегърми.

Ердоган повери най-важното министерство на своя зет

Юли 10, 2018 Светът
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи снощи състава на новия кабинет, който той ще ръководи лично. Това е един от най-важните елементи на новата система на държавно управление. Ердоган ще има правомощия да назначава и освобождава министрите.

НАП затяга контрола върху електронната търговия

Юли 10, 2018 Бургас
Лица и фирми от Бургаска област, извършващи електронна търговия, са укрили приходи за близо 15 милиона лева. Сумите излизат на светло след проверки и ревизии в сектора на търговията по интернет, извършени от екипи на териториалната структура на приходното ведомство в морския град.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!