Македонският президент отказа да ратифицира договора с Гърция

Юни 26, 2018 Светът
Македонският президент Георге Иванов отказа да подпише Закона за ратификация на договора с Гърция за промяна на името на бившата югославска република на Северна Македония.

Депутатите претупаха вота на недоверие

Юни 26, 2018 България
Дебатите по втория вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ свършиха. Отегчените народни представители приключиха извънредното заседание за рекордните час и 27 минути.

Микробус се вряза в офиса на водещ холандски ежедневник

Юни 26, 2018 Светът
Полицията в Холандия започна разследване, след като микробус се вряза нарочно в офиса на водещия холандски ежедневник Телеграф рано тази сутрин. В сградата е възникнал пожар, но инцидентът се е разминал без жертви и пострадали.

ЕС не поздрави Ердоган с победата

Юни 26, 2018 Светът
Европейските институции не поздравиха с изборната победа турския президент Реджеп Таип Ердоган. В изявление, направено от върховния представител за външната политика на ЕС Федерика Могерини и еврокомисаря за разширяването Йоханес Ханс, се казва, че кандидатите в изборите, макар и многобройни, не са били поставени при равни условия.

САЩ отказаха виза на бившия шеф на НАТО Хавиер Солана

Юни 26, 2018 Светът
САЩ са отказали виза на бившия генерален секретар на НАТО и бивш външен министър на Испания Хавиер Солана, съобщи БНР, цитирайки в. "Ел Паис". Испанците могат свободно да пътуват до САЩ, но само, ако в паспорта им няма бележка, че са пътували до Иран, Ирак, Сирия.

Тома Томов: Тръмп ще насочи САЩ към нов курс на доминация

Юни 26, 2018 България
Могъща държава, скрита зад два океана – по този начин журналистът международник и депутат от БСП Тома Томов вижда САЩ до средата на века, ако Доналд Тръмп успее да измени курса на държавата.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!