Великденският концерт на операта е в четвъртък

Април 2, 2018 Бургас
„Реквием“ на Моцарт и „Песни за мъртвите деца“ на Густав Малер ще бъдат изпълнени на сцената на Държавна опера – Бургас във „Великденски концерт“ на 5 април от 19 ч. Под диригентската палка на маестро Йордан Дафов ще излязат едни от най-известните солисти на бургаската опера.

Срочно и качествено правораздаване отчете Административният съд

Април 2, 2018 Бургас
Високи показатели по качество и бързина на правораздаването отчете по време на Годишното общо събрание на Административен съд – Бургас и.ф председател – съдия Панайот Генков. За високия професионализъм, отговорност и много добрата екипна работа съдия Генков благодари на целия съдийски състав и на съдебните служители.

Започна Страстната седмица

Април 2, 2018 България
Последната седмица от земния живот на Господ Иисус Христос се нарича "Велика" или "Страстна седмица". Всеки ден е наречен велик и свят, и през всеки един от тях Църквата възпоменава чрез специални богослужения пътя на Христос към Голгота, страданията и изкупителното Му дело на Кръста.

Унищожават вековни гори в Странджа

Април 2, 2018 Бургас
Странджа е най-голямата защитена природна територия в България и затова си има причина - уникалната флора и фауна, живееща на територията на парка. Дъбовите и буковите гори покриват 80% от планината, а много от дърветата са вековни.

Богата празнична програма за Великден

Април 2, 2018 Бургас
Бургазлии ще посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово с разнообразна общинска празнична програма. Голяма част от събитията в нея се организират от местните читалища.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!