Полицията започна акция „Скорост“ в Бургас

Април 16, 2018 Бургас
От днес до края на седмицата на територията, обслужвана от ОДМВР - Бургас и в цялата страна започва операция на „Пътна полиция” за контрол на скоростта.  Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

Вместо разследване в град Дума започнаха боеве

Април 16, 2018 Светът
Боеве са избухнали днес в град Дума в Източна Гута, съобщи ТАСС. Сраженията са между правителствени сили и бунтовници от неизвестна групировка. Така вместо инспекторите от Организацията за забрана на химическите оръжия да проведат своето разследване, сега се водят боеве.

От днес се подават заявления за издаване на стикери за „Зелена зона“

Април 16, 2018 Бургас
От 1 май в Бургас започва да функционира "Зелена зона" за платено паркиране. Работното време на "Зелената зона" ще бъде от 11:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден от седмицата. Цената за престой в зоната ще бъде 1 лв. на час.

Посвещават рецитала на „Бургас и морето“ на Маестро Тончо Русев

Април 16, 2018 Бургас
Рециталът на тазгодишното 36-то издание на конкурса за нова българска песен "Бургас и морето" ще бъде посветен на големия композитор Тончо Русев. От сцената на Летния театър на 28 юли в родния му град ще звучат негови песни, любими на няколко поколения българи.

Откриха признаци за идваща глобална катастрофа

Април 16, 2018 Светът
Учени откриха признаци за глобална катастрофа в Атлантическия океан. Учени от Лондонския университетски колеж установиха, че морското течение Гълфстрийм значително се е забавило - скоростта му е най-малката през последните 1600 години, съобщи Лента.

Дизелите от Германия тръгват към България

Април 16, 2018 България
Евентуалното повишаване на екотаксите в България е добра насока, защото старите дизелови коли от Германия поемат към България. Рециклиране на автомобил в Германия е скъпо и собствениците на дизелови коли предпочитат да ги продадат, макар и на безценица, само и само да се освободят от тях.

Полицията излиза по пътищата след лавината от катастрофи

Април 16, 2018 България
Засилено полицейско присъствие ще има по автомагистралите и големите пътища у нас. Причините - предстоящият летен сезон свързан с активен трафик и зачестилите тежки инциденти в последно време.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!