Шест ползи за здравето от мързела

Октомври 5, 2018 Любопитни
Повечето хора смятат, че да си мързелив е фатален недостатък, особено в забързания и конкурентен съвременен свят. Оказва се обаче, че има научно подкрепени доказателства, които показват че мързелът не е вреден, а напротив.

Кметът Николов се срещна с боеца Живко Гюров и алпиниста Димитър Костов

Октомври 5, 2018 Спорт
„Пожелавам ви да продължавате да преследвате целите си със същата воля, амбиция и последователност.

Лекар от Конго и жертва на "Ислямска държава" получиха Нобел за мир

Октомври 5, 2018 Светът
Двама души са носители на тазгодишната Нобелова награда за мир, предаде Би Би Си. Нобеловият комитет връчи приза на гинеколога от африканската страна Конго Денис Муквеге и защитничката на правата на кюрдското религиозно малцинство язиди Надя Мурад.

Изчезна президентът на Интерпол

Октомври 5, 2018 Светът
Във Франция се води следствие за изчезването на президента на Интерпол, китаеца Мън Хунвей, предадоха Франс прес и Ройтерс. Мън бе избран през ноември 2016 г. за шеф на Интерпол, чиято централа е базирана в Лион. Той замени на поста французойката Мирей Балестрази.

Светлана Иванова, майстор керамик: Добрият творец работи с любов и сърце

Октомври 5, 2018 Интервю
Който е видял нейните изделия, който поне веднъж е държал в ръцете си нейно творение знае, че тя е изкусна ваятелка на красива, нежна, въздействаща феерия от цветове и форми.

Избраха Красимир Влахов за конституционен съдия от квотата на НС

Октомври 5, 2018 България
Депутатите избраха Красимир Влахов за конституционен съдия от квотата на Народното събрание. Предложението беше прието с 127 гласа "за" и 55 "въздържал се". Красимир Влахов беше предложен от ГЕРБ и подкрепен от "Обединени патриоти".