Трима с Нобелова награда за физика, за първи път от 55 г. жена получава такъв приз

Октомври 2, 2018 Любопитни
Канадката Дона Стрикланд, американецът Артър Ашкин и французинът Жерар Муру спечелиха Нобеловата награда за физика за революционни изобретения в областта на лазерните технологии, съобщиха световните информационни агенции.

Музейната лекция тази събота е на тема „Красива... като икона“

Октомври 2, 2018 Бургас
С началото на зимния сезон в РИМ Бургас започват и лекториите от образователната програма „Опознай Бургас и Бургаския край“. Те ще се провеждат с различно от предходния сезон време и място.

Омбудсманът: КЕВР е мощен генератор на инфлация

Октомври 2, 2018 България
КЕВР се явява мощен генератор на инфлация, защото след цената на природния газ тръгват нагоре и цените на всички основни стоки и услуги. Това е проблем и на гражданите, и на бизнеса, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Ледът в Арктика достигна своя минимум

Октомври 2, 2018 Светът
Арктическият морски лед достигна годишния си спад на 19 и 23 септември, съобщиха експерти от Националния център за данни за сняг и лед и НАСА. Анализът на сателитните данни показва, че ледените площи в Арктика са намалели до 4,59 милиона квадратни километра.

Няма да глобяват шофьорите с валидни хартиени винетки след януари 2019 г.

Октомври 2, 2018 България
Всички, които имат валидни хартиени винетки след януари 2019 г., когато влизат в сила електронните винетки, няма да бъдат глобявани. Това обяви Радослав Николов, съветник в Министерството на регионалното развитие по въпросите за новата тол система.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!