ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ – беседи с психолога: Нашето щастие се оценява на базата на нещастието на другите хора

Октомври 19, 2018 Здраве
В рубриката „Изкуството да живеем“ ще можете да намерите отговори на вълнуващи ви въпроси за живота и отношенията в семейството и извън него

Александър Шурбанов: Без корен нищо не може да съществува, колкото и високи да са стремежите му

Октомври 19, 2018 Интервю
Днешният ни петъчен гост е проф. Александър Шурбанов, който представи последната си книга „Дендрариум“ в Бургас в рамките на Есенни литературни празници.

Православната църква почита св. Иван Рилски

Октомври 19, 2018 България
На 19 октомври Църквата празнува скромния отшелник от Рила планина, когото още приживе наричали земен ангел и небесен жител. Св. Иван Рилски Чудотворец е най-известният български светец и отшелник, патрон и основател на най-големия манастир в България - Рилският.

Стоматолог: 98% от българите са с развалени зъби

Октомври 19, 2018 България
96% от българите имат поне един кариес, а положението се влошава още в ранна детска възраст. Всяко дете до 7 години има поне 4 кариеса. Причината е страх от зъболекаря и липса на профилактика.

Муамар Кадафи е жертва на новата война – за вода, а не заради петрола

Октомври 19, 2018 Любопитни
Една от теориите на конспирацията, относно действията на американското правителство, е убийството на либийския лидер Муамар Кадафи. Изказва се мнението, че Кадафи не е убит заради петрола, а поради голям проект за напояване.

Пет века сме „съжителствали с османлиите”, ще учат вече децата

Октомври 19, 2018 България
Всъщност Законът за училищното и предучилищното образование налагал промените в учебните програми, които разбуниха обществото. МОН трябвало да го изпълнява. Това стана ясно от пресконференция в Образователното ведомство по повод новите учебни програми.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!