Венеция въвежда ”сух режим” за туристите

Октомври 1, 2018 Любопитни
Градските власти във Венеция възнамеряват да въведат "сух режим" за туристите и да бъде забранено пренасянето на алкохол в чанти през вечерните часове, за да сe намали броят на пияните по улиците, съобщи агенция АНСА.

Пробив в лечението на рака взе Нобелова награда за медицина

Октомври 1, 2018 Здраве
Джеймс П. Алисън и Тасуку Хонджо спечелиха съвместно Нобеловата награда за физиология или медицина за "тяхното откритие на ракова терапия чрез инхибиране на отрицателна имунна регулация", съобщиха световните информационни агенции.

Шарл Азнавур почина на 94 години

Октомври 1, 2018 Любопитни
Легендарният френски певец Шарл Азнавур си отиде на 94-годишна възраст, съобщиха негови представители пред АФП. Той е починал в дома си в планината, намиращ се в Южна Франция.

Филиалът на НХА открива учебната година в сряда

Октомври 1, 2018 Бургас
Филиалът на Националната художествена академия в Бургас ще открие учебната година на 3 октомври. Това е първото висше учебно заведение, което отваря врати в Бургас след откриването на Бургаския свободен университет през 1991 година.

Популярни изпълнители с общ концерт за 10-годишния Антонио

Октомври 1, 2018 Бургас
Популярни изпълнители и танцьори се обединяват в общ благотворителен концерт в помощ на 10-годишния Антонио Георгиев от Бургас. Той ще се проведе на 11 октомври от 18:00 часа в Държавна опера - Бургас.

Всеки клиент ще може да провери дали покупката му е отчетена в НАП

Октомври 1, 2018 България
Всеки клиент ще може да провери до пет минути дали покупката му е отчетена в НАП, след като влязат в сила новите изисквания, записани в Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти.

Богата програма за Деня на малоазийския бит и култура

Октомври 1, 2018 Бургас
Ден на малоазийския бит и култура организира Народно читалище „Тракия – 2015”, гр. Бургас. Мероприятието е част от събитията посветени на Европейска година на културното наследство.

Оперната прима Райна Кабаиванска: Винаги се чувствам трогателно, когато се връщам в Бургас

Октомври 1, 2018 Бургас
Завръщането на голямата българска оперна актриса Райна Кабаиванска в родния град е по покана на кмета Николов, а поводът е Галаконцерт на лауреатите и стипендиантите на фонд "Райна Кабаиванска" за 2018 година, който ще се състои тази вечер от 19.00 часа в залата на Държавна опера-Бургас.

Проф. Иво Христов: Пред ООН Тръмп прочете некролога на Европа

Октомври 1, 2018 България
В речта си пред Общото събрание на ООН американският президент Доналд Тръмп прочете некролога на Европа, САЩ вече нямат нужда от Европейския съюз в този му вид. Това обяви социологът и депутат от БСП проф. Иво Христов.

Италия забранява старите дизелови автомобили

Октомври 1, 2018 Светът
От 1 октомври Италия забранява движението на дизеловите превозни средства от по-стар модел. Ограничението ще обхване над 3 милиона автомобила. Италианците искат да намалят броя на вредните емисии, като за целта ще забранят движението на по-старите дизелови автомобили.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!