9 важни неща за СЕТА

Септември 21, 2017 Светът
Споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада - Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (CETA - лат. букви), днес влиза в сила. То влиза в сила предварително, докато бъде ратифицирано от парламентите на всички членки на ЕС.

Вземат концесиите на 4 плажа

Септември 21, 2017 България
Предстои прекратяването на общо четири договора за концесии на плажове, от които два договора ще бъдат спрени заради системни нарушения. Това посочи министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV. Затворените за нарушения плажове са „Созопол централен” и „Слънчев ден”.

Тръмп ”измисли” нова държава в Африка

Септември 21, 2017 Светът
Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на речта си на работна среща с лидери на африкански държави, два пъти нарече Намибия "Намбия". По време на записа на речта на Тръмп, публикувана в YouTube, се вижда ясно, че американският президент погрешно нарича Намибия "Намбия".

Родители избират и плащат онлайн детските менютата в училищните столове

Септември 21, 2017 Бургас
Община Бургас  въвежда още една електронна услуга в сферата на образованието. От 1 октомври тази година ще бъде въведена платформата е-stol за избор и заплащане онлайн на обедно меню в училищните столове на всички общински училища.

В Спешно отделение започва операция КОК

Септември 21, 2017 Бургас
Лекарите и медицинските сестри в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас тренират реакции при критични и бедствени ситуации по специално разработен план. Той е част от амбициозната програма на новия началник на отделението д-р Здравка Инджова – уважаван специалист по реанимация и интензивно лечение с над 20 години стаж в болницата.

Бургас със свой фестивал на изкуствата - Порт Прим Арт Фест

Септември 21, 2017 Култура
Пилотното издание на най-новия фестивал за съвременно изкуство Порт Прим Арт Фест, стартира тази есен в Бургас под патронажа на голямата българска актриса проф. Цветана Манева. Той ще се проведе на разнообразни локации в града в дните от 9 до 14 октомври.

Посрещаме 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

Септември 21, 2017 Бургас
След 3 март 1878 г. и 6 септември 1885 г. България е свободна и обединена, но все още васална на своя суверен Турция.Преди 109 години, на 22 септември /стар стил/ 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старопрестолния град Велико Търново княз Фердинанд провъзгласява с Манифест Независимостта на България.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!