Дизеловите газове убиват на 4500 души за година в Европа

Септември 18, 2017 Светът
Ново научно изследване разкрива, че дизеловите газове са отговорни за 4500 случая на преждевременна смърт годишно в Европа. Резултатите от проучването са обявени днес, пише Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Личните лекари искат такса и за децата

Септември 18, 2017 Здраве
Децата и хронично болните не трябва да са освободени от потребителска такса, смятат от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Според личните лекари, редът за децата трябва да е като при пенсионерите - такса от 1 лев.

Съдиите от Административен съд не саботират действията на изпълнителната власт, а прилагат закона

Септември 18, 2017 Бургас
На Общо събрание на съдиите от Административен съд – Бургас беше разгледан сигнал на Валери Симеонов, заместник министър- председател относно искането на вицепремиера Инспектората на Висшия съден съвет да направи проверка за почтеността на и.ф. председател на Административен съд – Бургас Панайот Генко.

Новият корпус на ЦДГ “Чайка“ прие над 100 деца от „Меден рудник“

Септември 18, 2017 Бургас
Днес бе официално открит новият корпус на ЦДГ "Чайка" в най-големия и с най-много деца бургаски комплекс "Меден рудник". В него са разкрити три яслени и една градинска група, общо 102 места. Лентата прерязаха кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева.

Венецуела обявява цената на петрола в юани

Септември 18, 2017 Светът
Венецуела се отказва да публикува цената на петрола си в щатски долари и започна да използва за целта юани. Това обяви късно в петък вечерта президентът Николас Мадуро, цитиран от ТАСС и БТА.

Алек Болдуин взе ”Еми” за имитацията на Тръмп

Септември 18, 2017 Любопитни
Сериалите "Историята на прислужницата" и "Вице" са големите победители на 69-ата церемония по раздаване на телевизионните награди "Еми". Антиутопията "Историята на прислужницата" грабна отличията за най-добър драматичен сериал и за най-добра актриса в драматичен сериал (Елизабет Мос).

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!