Живка Иванова: В поезията трябва да оцеляват /и да се оценяват/ онези поетични видове, които са най-близки до душевната нагласа на човека въпреки годините и обществените строеве

Септември 12, 2017 Интервю
В края на лято 2017-о след жеги, морски бриз и зелени вторници явно е дошло време да се оценяват видовете /поетично/ – така твърди Живка Иванова и съвсем сериозно и отговорно /както може само тя/ се е заела с тази нелека задача

Балет „Арабеск“ с премиера на спектакъла „Чакалнята“ в Бургас

Септември 12, 2017 Култура
Пиеса за "интимността" или по-точно за "изгубената интимност", "Чакалнята" ще бъде представена за първи път пред бургаска публика на 21 септември, от 18:30 часа на сцената на Държавна опера - Бургас.

С майсторски клас на цигуларя проф. Минчо Минчев закриват Музикалните празници „Емил Чакъров"

Септември 12, 2017 Култура
На 14-ти септември  ще бъдат закрити Музикално поетични-вечери "Памет за Емил Чакъров" с "Майсторски клас Минчо Минчев". Бургазлии и гости ще имат възможността да се насладят на виртуозните изпълнения на учениците на именития музикант в Експо център Флора от 19:00 ч. , при вход свободен.

2132 първокласници тръгват на училище в петък

Септември 12, 2017 Бургас
2132 са първокласниците, които тръгват на училище в Бургас тази година . 2083 от тях ще учат в общинските училища, 44-ма в НУМСИ "проф. Панчо Владигеров" и 5 в частно  начално училище " Д-р Мария Монтесори".

Бивши ученици дариха щедро Математическата гимназия

Септември 12, 2017 Бургас
15 години след завършването на ПМГ "Акад. Никола Обрешков", учениците от випуск 2002 решават да направят нещо добро за своето училище чрез инициатива, наречена #върниобратно.

Цветен базар „Флора ЕСЕН“ ще се проведе на 20 - 24 септември

Септември 12, 2017 Бургас
Третото поредно издание на бургаския цветен базар "Флора ЕСЕН" ще се проведе в периода 20 - 24 септември. Там ще откриете много и разнообразни идеи за украса на дома, градината или офиса и да получите професионални съвети за вътрешно и външно озеленяване.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!