Откриват „Солени ветрове“, 40 бардове излизат на „Охлюва“

Август 9, 2017 Култура
Ученици от Бургас ще поздравят участниците във фестивала с две песни на английски с нов аранжимент

Братя Владигерови правят шоу на Флората

Август 9, 2017 Култура
Внуците на големия български композитор Панчо Владигеров ще представят свои композиции

Българският Рики Мартин с акустичен концерт в Бургас

Август 9, 2017 Култура
Дани Левън, който е наричан в Гърция българският Рики Мартин, ще изнесе в The Brain - акустичен концерт на живо, за първи път в Бургас. Той идва в петък, за да възпламени сцената ни, обявиха организаторите.

Мощен 6-часов хип-хоп маратон на плаж „Градина“

Август 9, 2017 Култура
Любимият плаж „Градина“ става домакин на първото издание на WE THE PEOPLE.

Гергана Брънзова с нова книга за баланса между съзнание и тяло

Август 9, 2017 Бургас
Две години след като пребори множествената склероза, Гергана Брънзова продължава пътешествието в настоящето с нова книга. След „Отвисоко на живота” личният й опит с МС я насочва към натуропатията, в резултат на което се ражда „Съзнание и тяло в едно - платформа за всички.

Бойко Цветанов отново в „Турандот“ след триумфа от преди три години

Август 9, 2017 Бургас
Световноизвестният тенор Бойко Цветанов отново ще изпълни ролята на персийския принц Калаф в операта „Турандот“ на Джакомо Пучини в петък, 11 август, от 20,30 часа на Летния театър в Бургас.

Осигуриха спасители за плажове без стопани

Август 9, 2017 Бургас
Усилията на областния управител Вълчо Чолаков и екипа му да осигурят спасители за няколко атрактивни неохраняеми плажа в област Бургас се увенчаха с успех. До края на месец септември на плажовете “Иракли”,“Поморие- север”, "Сарафово юг 1”, “Алепу” и “Корал” ще бъде частично обезпечена водноспасителната дейност.

Слънчев бряг отчита ръст в нощувките в комплекса

Август 9, 2017 Бургас
За 2016 г. приходите от нощувки в местата за настаняване в курорта Слънчев бряг са над 266 млн. лв., което е над 22% ръст спрямо 2015, съобщи министър Ангелкова. Приходите от нощувки на чужденци са с над 49 млн. лв. повече, което е 24% увеличение.

Определен е концесионер на морски плаж „Бургас – север“

Август 9, 2017 Бургас
След проведен конкурс правителството определи „Палм Инвест“ ЕООД за концесионер на морския плаж „Бургас-север“. Договорът за концесия е за 20 години, като през това време концесионерът се задължава да извърши инвестиции в размер на 90 000 лв. без ДДС за всяка година от срока на концесията.

Остров Света Анастасия празнува на 15 август

Август 9, 2017 Бургас
Туристически комплекс "Остров Света Анастасия" отбелязва своя празник за четвърта поредна година. Въпреки че светицата-закрилничка се почита на 22 декември,  празникът на единственото обитаемо късче земя по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица - 15 август, когато островът все още е достъпен за посетители.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!