Оставиха в ареста 15-годишния Иван, убил 11-годишната Никол

Август 22, 2017 Бургас
Бургаският окръжен съд остави в ареста 15-годишния Иван И., който уби 11-годишната Никол в асансьор в Бургас. Мярката беше гледана при закрити врата.

Johnson & Johnson е осъдена да плати $417 млн. заради продукт, причинявал рак

Август 22, 2017 Светът
Съд в Калифорния разпореди в понеделник на компанията за козметика "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson) да изплати 417 млн. долара на жена, която претендира, че е развила рак на яйчниците, след като е използвала продукт на фирмата.

Как да предпазим децата си в интернет

Август 22, 2017 България
Родителите трябва да осъзнаят, че интернет и социалните мрежи крият сериозни рискове за техните подрастващи деца. Интернет може да е нож с две остриета за децата в началното и основното училище.

Предложиха на Путин да премести столицата отвъд Урал

Август 22, 2017 Любопитни
Водещ руски експерт по миграционни и демографски проблеми предложи на президента Путин да премести столицата от Москва отвъд Урал. Юрой Крупнов е председател на Института за миграция, демография и регионално развитие.

Нов рекорд за най-дълга змия установиха биолози край Бургас

Август 22, 2017 Бургас
Змия с рекордна дължина от над два метра, е уловена от екип специалисти край Бургас. Животното е намерено при рутинен мониторинг, извършен от група учени и студенти от БАН, Софийски и Шуменски университет.

Отнеха лиценза на застрахователя на ЧЕЗ, НЕК и АЕЦ "Козлодуй"

Август 22, 2017 България
Комисията за финансов надзор е отнела лиценза на застрахователна компания "Надежда". Решението, взето на 17 август, е без прецедент в новата история на България.

Мъск призова ООН да забрани роботите-убийци

Август 22, 2017 Любопитни
Илон Мъск и още 115 експерти призоваха ООН да забрани създаването на автономни оръжия. Някои от водещите разработчици на изкуствен интелект и роботи в света са написали отворено писмо до ООН, зовящо за забрана на военните роботи, съобщава в. "Гардиън".

Земетресение разлюля италиански остров, има жертви

Август 22, 2017 Светът
Силно земетресение разтърси снощи около 21 часа местно време южния италиански остров Иския. Различни са оценките за силата на труса, при който има жертви. Спасители са открили тялото на жена в останките на къща в района на град Касамикола, където по-рано бе намерена и друга жертва на срутила се мазилка на църква.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!