Битката при река Ахелой — едно от най-големите сражения в историята на средновековна Европа

Август 20, 2017 България
IX век заема изключително важно място в историческата съдба на българския народ. От една страна той е белязан от значителното укрепване на властта, а от друга – от мащабни външнополитически завоевания. Всичко това дава необходимите предпоставки за достигането на непознат до този момент културен, духовен и държавен разцвет по време на управлението на цар Симеон I ( 893 -927) .

Турската полиция осуетила кървав атентат в Истанбул

Август 20, 2017 Светът
Турската полиция обяви, че е осуетила терористичен акт на „Ислямска държава" (ИДИЛ) в Истанбул. Властите са задържали двама джихадисти при операция в квартала „Бейликдюзю" срещу терористичната групировка. Те били арестувани в момент, когато се готвели за нападение.

Днес да почерпят ….

Август 20, 2017 Любопитни
На 20 август църквата почита св. Пророк Самуил. В Библията Самуил е този, който помазва царете и им дава власт. Самуил е живял през XI в. пр. Хр., и е последният съдия на Израил.

Петилетките са голямата лъжа на Съветския съюз, но капитализмът също е голяма лъжа

Август 20, 2017 Светът
Тази година се навършват 100 години от революцията в Русия и 10 години от началото на световната финансова криза. Пред себе си имаме две събития, които имат повече общи неща, отколкото би могло да изглежда на пръв поглед, пише Мартин Сендбю във „Файненшъл таймс“.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!