Звезда от Македонската опера в „Тоска“

Август 1, 2017 Бургас
Марян Йованоски ще излезе на сцената на Летния театър утре вечер в „Тоска“ на Държавна опера – Бургас. Именитият баритон е звезда на оперната сцена в Македония и по света – Словения, Хърватия, Германия, Дейтона Бийч и Ню Йорк. Работил е във Виенската опера.

Обновяват Отделението по ортопедия в УМБАЛ

Август 1, 2017 Бургас
Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас навлиза в етап на обновление. Промяната ще се забележи още в близките месеци от пациентите и техните близки, категоричен е новият завеждащ-отделение д-р Стоян Христов. Той спечели конкурса за длъжността с амбициозен  проект за развитието на отделението.

Съдът отмени текстове от Наредбата за прием в детски градини в община Карнобат

Август 1, 2017 Бургас
Тричленен състав на Административен съд – Бургас отмени текстове от Наредбата за реда и условията за приемане, преместване, отписване и посещение на децата в детските градини на територията на община Карнобат.

Българка стана най-красивата тийнейджърка в света

Август 1, 2017 Светът
Българката Биляна Лазарова грабна короната на конкурса за красота Miss International Teen Princess. Тазгодишното издание се проведе в Тайланд и се фокусира единствено върху младежите.

Общината започва проект за ограмотяване на българчетата от малцинствата

Август 1, 2017 Бургас
Община Бургас започва изпълнението на проект "Пълноценна подкрепа на предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение от община Бургас", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

Започват Богородичните пости

Август 1, 2017 България
От днес започват Богородичните пости, които продължават две седмици и свършват на 15 август, когато е големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Богородичният пост е един от четирите многодневни периоди на молитва и въздържание през годината.

Ветроходът на Грийнпийс пристига в Бургас

Август 1, 2017 Бургас
От 5 до 14 август световноизвестният ветроходен кораб на екоорганизацията "Грийнпийс" ще бъде в български води. Уникалният плавателен съд ще акостира на пристанищата в Бургас и Варна, като в дните на престоя си в двата града, съответно на 5-6 и на 12-13 август, ще бъде отворен за посетители.

България и Македония ще подпишат Договор за приятелство

Август 1, 2017 България
Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония ще подпишат днес в Скопие премиерите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев. Договорът ще бъде подписан в два оригинални екземпляра, всеки един на официалните езици на договарящите се страни.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!