Президентът поиска тълкуване от Конституционния съд заради СЕТА

Юли 18, 2017 България
Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд (КС) с искане за задължително тълкуване на разпоредби от Конституцията по повод Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз и неговите държави членки (СЕТА), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Впечатляващ спектакъл по повод рождението на Левски тази вечер в Морската градина

Юли 18, 2017 Бургас
Впечатляващ вечерен спектакъл, посветен на 180-годишнината от рождението на Васил Левски ще се проведе днес от 21.00 часа пред паметника на Апостола в Морската градина. Началото ще бъде дадено от факлоносци, които ще запалят жертвеници, символизиращи вечния огън.

Консулът на Израел в УМБАЛ: Благодаря Ви отново!

Юли 18, 2017 Бургас
Г-н Ашер Хофман, консул в посолството на Израел в България, посети днес УМБАЛ Бургас, придружен от почетния консул на Израел в Бургас г-н Орлин Мандов. Поводът е тъжната годишнина, която Бургас отбелязва на всеки 18 юли от 2012 г. досега – атентатът на летището.

Ветроход на Greenpeace акостира на Морска гара

Юли 18, 2017 Бургас
Пристанище Бургас ще приеме през август ветрохода на „Грийнпийс“ „Rainbow Warrior III”. Посещението е в подкрепа на кампанията „Свободни от пластмаса“, която се осъществява в партньорство с екосдружението „За Земята.

Burgas Skate Open 2017 ще бъде луда надпревара с фестивална атмосфера

Юли 18, 2017 Бургас
През август предстои третото издание на Burgas Skate Open. Тази година събитието няма да е просто състезание, а младежки фестивал със сцена, музика и парти атмосфера. Очакват се майстори на дъската от страната и чужбина, привлечени от сериозния награден фонд, но и от красотата и условията, които Бургас предлага за практикуване на този спорт.

За втори път сме домакин на Световното първенство по математика

Юли 18, 2017 Бургас
След като през 2013 година Бургас стана първият град в Югоизточна Европа - домакин на  Международното математическо състезание, през следващата 2018 година той за втори път ще събере най-добрите млади математици от цял свят.

Кой всъщност контролира интернет

Юли 18, 2017 Любопитни
Цялата глобална мрежа се контролира от 14 души, 7 от които разполагат със секретните ключове за достъп, а останалите седем се считат за резервни ключодържатели.

С такса смет идва нов административен товар за гражданите

Юли 18, 2017 България
Поради ново пресмятане на такса смет до 30 юни 2018 г. всеки собственик на жилищен имот ще трябва да декларира в общините колко души го обитават. Това става ясно от внесените от Министерския съвет в парламента промени в Закона за местните данъци и такси.

180 години от рождението на иконата на българската свобода

Юли 18, 2017 България
На 18 юли се навършват 180 години от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски. Левски се превърна за нас в пример за достойнство, далновидност, почтеност, героизъм, саможертва, смелост, правдивост, за добродетелност.

Летището в затворено за полети

Юли 18, 2017 Бургас
В момента летище Бургас е затворено за полети докато самолетът, който аварира тази сутрин, не бъде изтеглен на безопасно разстояние, съобщиха от Фрапорт. Трафикът на летище Бургас ще бъде пренасочен към летище Варна.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!