Случаят БУЛСАТКОМ

Юли 17, 2017 България
Как фирма, не плащаща с месеци заплатите на служителите си и с дълг от 180 милиона долара изстрелва сателит?

В Русия обмислят забрана на алкохола в почивните дни

Юли 17, 2017 Светът
Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за формиране на здравословен начин на живот забрана върху продажбите на алкохол в почивни дни. Експерти на министерството заявили пред вестника, че в момента руските власти не вземат достатъчно мерки срещу злоупотребите с алкохол.

Кабини за дрямка на мъже в мол, докато жените пазаруват

Юли 17, 2017 Светът
Нова екстра предлага шанхайският мол Global Harbor - кабинка за дрямка за мъже срещу 5 евро на час, докато половинките им пазаруват. В Китай, който е обхванат от невиждана треска за пазаруване, беше помислено и за благото на съпрузите.

Как британски туристи лъжат и мамят

Юли 17, 2017 Светът
В България, Испания, Хърватия или Турция - всяка година британските туристи оставят много пари в тези страни.Новият трик на някои от тях обаче е на път окончателно да развали имиджа им, пише "Зюддойче цайтунг".

След 70 години химна за Левски на Георги Шагунов отново ще звучи в Бургас в чест на Апостола

Юли 17, 2017 Бургас
Близо 70-годишен химн за Левски ще огласи Морската градина на Бургас на 18 юли. Поводът е навършването на 180 години от рождението на най-ярката личност в нашата история - Апостола на българската свобода.

Златна монета е открита при разкопките на крепостта Русокастро

Юли 17, 2017 Бургас
При разкопките на крепостта Русокастро е открита рядка златна монета-солид на византийският император Фока. Тя е с тежест 4.5 грама. Император Фока е управлявал от 602 до 610 г. Той застава начело на бунт, чрез който е свален император Маврикий, който е убит заедно със синовете си.

Стефан Диомов представя „Неразгаданите тайни на Перу“

Юли 17, 2017 Бургас
Стефан Диомов пропътува над 11 000 км., за да посети Перу, снимайки всичко, което го е впечатлило, а сега ще покаже 42 от фотографиите на площада пред "Морско казино". Това ще бъде третата фотоизложба на автора, озаглавена "Неразгаданите тайни на Перу".

Църквата почита света Марина

Юли 17, 2017 България
Православната църква днес почита света Великомъченица Марина. Тя се смята за покровителка на водите и закрилница на Южното Черноморие.

Българи работят по самолет за Юпитер

Юли 17, 2017 Любопитни
Проект с българско участие е насочен към изучаване на проблемите при полет на самолети в атмосферите на планети като Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун. Това съобщи БТА, позовавайки се на сдружението "Авиационно-космически форум" (АКФ).

По данни на НСИ: над 63% от обвиняемите се измъкват с условна присъда или глоба

Юли 17, 2017 България
Над 60% от обвиняемите не влизат в затвора, а получават условни присъди или биват освобождавани от наказателна отговорност. Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ) за миналата година.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!