Разследват френска компания за сговор с ИД

Юни 13, 2017 Светът
Френските власти започнаха разследване на френско-швейцарския циментов концерн ЛафаржХолсим по подозрение, че е финансирал терористична дейност в Сирия. По този начин компанията е създала опасност за човешки животи.

Няма замърсяване на въздуха в Бургас сочат данните от автоматичните станции

Юни 13, 2017 Бургас
Във връзка с публикации за задушлива миризма в комплексите „Славейков“, „Изгрев“, „Зорница“, „Братя Миладинови“, „Възраждане“ и квартал „Долно Езерово“, РИОСВ съобщи, че регистрираните данни от автоматичните измервателни станции не показват отклонения.

Административният съд дари книги за библиотеката на Гимназията за романски езици

Юни 13, 2017 Бургас
Конституцията на Република България и книги за философия, етика, психология и български фолклор дари днес Административен съд – Бургас за библиотеката на Гимназията за романски езици “Г.С. Раковски“ в гр. Бургас.

Учени: Най-лесно се отслабва с вегетарианство

Юни 13, 2017 Здраве
Ново изследване показва, че вегетарианците губят по-ефикасно от телесното си тегло и подобряват метаболизма си, намалявайки вътремускулните си мазнини. Изследването обхванало 74 души, засегнати от диабет тип 2, които били подбрани случайно, за да се проследи ефектът от вегетарианския хранителен режим.

Градът ни посреща над 700 стоматолози от страната и чужбина

Юни 13, 2017 Бургас
Над 700 стоматолози и дентални специалисти от цялата страна и от чужбина идват в Бургас, за да вземат участие в най-значимия национален форум на професията - 17 -ия Научен конгрес на Български зъболекарски съюз. Тази година семинарът ще се проведе в дните 15 - 17 юни в Бургаската опера.

Пет бургаски училища са в класацията на най-добрите в България

Юни 13, 2017 Бургас
Пет бургаски училища са в класацията на Министерство на образованието за  най-добрите в страната, на база резултатите от Националното външно оценяване след 4 и 7 клас.

Роботчета и хартиени ракети ще “произвеждат” интересните уъркшопове на “Включи града”

Юни 13, 2017 Бургас
"Арт работилничките" в шестото издание на "Включи града" ще дадат на малки и големи хоби маниаци разнообразни възможности за изработването на различни творчески изделия.

Егейско море се тресе

Юни 13, 2017 Светът
Северната част на Егейско море се тресе от земни трусове, сеизмичната активност продължава с около десет чувствителни труса на час. Сеизмолозите са резервирани, а енергията, освободила се вчера от земетресението, разлюляло остров Лесбос и турското крайбрежие, е равносилна на две атомни бомби.

Ясни са конкурсните песни на „Бургас и морето“

Юни 13, 2017 Бургас
Подборна комисия в състав Хайгашод Агасян, Димитър Гетов, Веселин Пренеров, Невена Цонева и Росен Сенов, изслуша 51 български песни и подбра финалните 12 парчета в 35-то издание на фестивала "Бургас и морето".

Микробус се самозапали и изгоря до Пантеона (СНИМКИ)

Юни 13, 2017 Бургас
Микробус се запали и изгоря до основи пред Пантеона в Морската градина. Инцидентът става тази сутрин около 8,30 часа. Микробусът с двама души се самозапали в движение. Шофьорът успя да го спре на спирката на автобус 12 пред Пантеона.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!