Станислав Марашки: И най-посредственият писател днес има ореол

Май 17, 2017 Интервю
„Давам всичко, което имам, за финансирането на културни прояви“, споделя председателят на Конфедерация на българските писатели

Елена Гогова: Моето дете ме вдъхнови за „Принцеса Дея и феята Олеле” (ВИДЕО)

Май 17, 2017 Култура
Бургаски литературни дни бяха закрити с вълнуващо пътешествие в приказния й свят

Франция глоби Facebook за незаконно следене

Май 17, 2017 Светът
Френските власти наказаха Facebook с глоба в размер на 166 хиляди евро, заради нарушаване на поверителността на потребителите. Санкцията е наложена от наблюдаващия орган CNIL, предава technews.bg.

Тийнейджър почина след 3 кофеинови напитки

Май 17, 2017 Светът
Здрав 16-годишен ученик от американския щат Южна Каролина е починал, след като е изпил три кофеинови напитки за два часа. Той е изпил едно кафе с мляко от "Макдоналдс", безалкохолна напитка "Маунтин дю" и енергийна напитка за два часа и е получил аритмия в училище на 26 април.

ВАС отмени минималната заплата за 2017 г.

Май 17, 2017 България
ВАС отмени Постановление на Министерски съвет № 22 от 26.01.2017 г., с което се определи минимална работна заплата за 2017 г. от 460 лева, съобщи БТПП. Решението на съда е от 17 май 2017 г., а делото се образува по повод на жалба на четири представителни на национално равнище работодателски организации.

Създателите на революционния софтуер за далтонисти го дариха на бургаските училища

Май 17, 2017 Бургас
По тяхна инициатива младите българи, които създадоха революционния софтуер за далтонисти "Вижън", се срещнаха днес с кмета Димитър Николов. Това са Даниел Георгиев, Васил Альошин и Стефан Кръстев.  

„Джаз в Бургас“ идва с четвъртото си издание през лятото

Май 17, 2017 Бургас
В рамките на пет дни Бургас отново ще живее в ритъма на джаза. Цели две порции от хубава музика ще дойдат на 7, 8,9 юли и 4, 5 август, когато на сцената на Експоцентър "Флора" ще се качат едни от най-добрите български и чуждестранни джазмени.

Университет „Проф. Асен Златаров“ печели младите с атрактивни специалности

Май 17, 2017 Бургас
Младите хора в Бургас и региона най-често избират обучение в държавния университет „Проф. Асен Златаров“ след препоръка от приятели, които са се обучавали или се обучават във висшето училище.

Австрия забрани бурките и разпространяването на Корана

Май 17, 2017 Светът
Австрия забрани бурките с нов закон, приет от парламента късно снощи. Глобата ще е 150 евро.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!