Потомката на Капитана - Пенка Чакалова-Генева: Девизът на Петко Войвода трябва е изписан на вратата на Парламента!

Февруари 1, 2017 Интервю
Нека заветът му „Да не се делим ни в лошо, ни в благатко време!“ да бъде следван от всички! "НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, НО НЕ ОТМЪЩАВАЙТЕ!“, ПРИЗОВА ПРАВНУЧКАТА НА ПЕТКОВИЯ БРАТ МИТРЮ

Лазер трие неприятните спомени

Февруари 1, 2017 Любопитни
Учени от университета в Тояма, Япония, са открили способ за корекция на спомените с помощта на лазер. Методиката е изпробвана успешно върху мишки, а резултатите от изследванията са публикувани в сп. Science.

Съдът постанови: машинно гласуване във всички секции

Февруари 1, 2017 България
Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да осигури възможност за машинно гласуване във всички избирателни секции на парламентарния вот на 26 март. Това постанови окончателно в сряда Върховният административен съд.

Прекъсват временно парното през уикенда

Февруари 1, 2017 Бургас
От "Топлофикация - Бургас" ЕАД съобщават, че поради отстраняване на авария на главно стебло ще бъде прекъснато топлоподаването към по-голямата част от потребителите на топлинна енергия 00.00 часа на 03.02.2017 г. до 00.00 часа на 05.02.2017 г.

Роуминг таксите в ЕС отпадат от лятото

Февруари 1, 2017 Светът
Постигнато е окончателно споразумение между правителствата и институциите на ЕС по техническите условия за отпадане на роуминг таксите от това лято, съобщи Малтийското ротационно председателство.

Росатом ще прави вятърната енергия

Февруари 1, 2017 Светът
"Росатом" - руската държавна корпорация за атомна енергия съобщи вчера, че е създала с холандска фирма съвместна компания за вятърни турбини.

Етнографския музей показва в изложба „Най-шумният символ в човешкия бит и култура”

Февруари 1, 2017 Бургас
На 2 февруари в годината на Огнения петел и по повод Петльовден (по стар стил) РИМ – Бургас ще представи изложбата „Най-шумният символ”. Неин автор е врачанецът Пламен Георгиев.

Днес е Трифоновден

Февруари 1, 2017 България
Днес е ден за почит към св. мъченик Трифон Апамейски. Рядко един светец, какъвто го знаем по житие, се различава чак толкова от народната представа за него.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!