Месото пълно с антибиотици

Ноември 6, 2017 България
България се нарежда на осмо място в Европа по употреба на антибиотици при лечение животни. Това показват данните на Европейската агенция по лекарствата, която анализира продажбата на лекарства в 30 европейски държави през 2015 г.

Бургаският музей предлага билети на половин цена за татковци през „Седмицата на бащата“

Ноември 6, 2017 Бургас
Регионален исторически музей Бургас за поредна година ще се включи в инициативата "Седмица на бащата" – част от Национална кампания „Да бъдеш Баща“. Тя е организирана от десет български неправителствени организации, които се обединяват с цел да насърчават активното участие на мъжете в грижата за децата.

Кралска чистка разтърси Саудитска Арабия

Ноември 6, 2017 Светът
Властите в Саудитска Арабия арестуваха 11 принцове, бивши министри, депутати и бизнесмени по настояване на новосъздадения комитет за борба с корупцията. Принцът престолонаследник Мохамед бин Салман ограничава правомощията на религиозната върхушка.

„Непознати улици“ достигнаха до всички кътчета на България

Ноември 6, 2017 Бургас
Ученици от десетки градове се включиха в Шестото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици". Сред традиционно представените София, Добрич, Бургас и Русе, тази година се откроиха още Хасково, Стара Загора, Петрич, Черноморец, Перник, цар Калоян.

Тайни от данъчния рай на най-богатите излязоха наяве

Ноември 6, 2017 Светът
Редица действащи и бивши световни лидери са включени в базата данни за офшорни компании, публикувани вчера. Международният консорциум на разследващите журналисти във Вашингтон публикува откъси от около 13,4 млн документи, отнасящи се до финансите на около 120 политици.

Стрелба в тексаска църква остави поне 26 мъртви

Ноември 6, 2017 Светът
При нападение срещу църква в Тексас загинаха 26 души, съобщи губернаторът на щата Грег Абът. Засега не е ясен мотивът на мъжа, открил огън по вярващите. Нападението срещу Първата баптистка църква в Съдърланд спрингс е най-голямата атака срещу множество хора в историята на щата.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!