”Тишина” от Симеонов и в зимните курорти

Ноември 2, 2017 България
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов съобщи, че ще се търсят по-ефикасни мерки за борба с шума в курортите.Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване.

Откриха тайна камера в Голямата пирамида в Гиза

Ноември 2, 2017 Любопитни
Учени откриха скрита камера в Голямата пирамида в Гиза, използвайки образен метод на базата на космически лъчи. Това е първото подобно откритие в пирамидата от 19-и век, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Сдружение SOS-ПТП изгради нова площадка в детска градина

Ноември 2, 2017 Бургас
Социалните дейности на Сдружение SOS-ПТП не спират. Организацията зарадва отново бургаските деца, след като изгради площадка ЦДГ 7 „Синчец“ в град Бургас. Малчуганите ще могат да се радват на пътно платно и няколко пешеходни пътеки.

С общоградско поклонение отбелязваме Архангелова задушница

Ноември 2, 2017 Бургас
В събота Българската православна църква отбелязва Архангелова задушница. И тази година по традиция в Бургас ще бъде извършено общоградско поклонение, което ще започне в 10:00 часа на площада пред Дома на покойника в Гробищния парк с изпълнения на траурна музика от Духов оркестър - Бургас.

Красотата и блясъка на накитите през вековете показват в Археологическия музей

Ноември 2, 2017 Бургас
„Накитът през вековете – символ на власт или украшение“ е темата на новата изложба в зала „Трезор” на Археологическата експозиция на РИМ-Бургас. Тя е съставена от интересни артефакти от колекциите на няколко от музейните експозиции.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!