Планета, годна за живот, приближава Слънчевата система

Ноември 18, 2017 Любопитни
Учени съобщиха, че са открили планета с размерите на Земята, на която има условия да се зароди живот. Ross 128 b, както учените са нарекли новият космически обект, се придвижва към Слънчевата система.

Русия вдига ограда между Крим и Украйна

Ноември 18, 2017 Светът
Русия започна строителството на гранична ограда между анексирания от нея през 2014 г. Кримски полуостров и Украйна, предаде ТАСС.

Защо са полезни орехите и фъстъците

Ноември 18, 2017 Любопитни
Ежедневната консумация на фъсътци и орехи повишава честотата на мозъчните ритми, свързани с познавателните процеси. Изследователи правили електроенцефалограма (ЕЕГ) на доброволни участници в съответното изследване.

В Китай успели да присадят човешка глава

Ноември 18, 2017 Светът
Хирурзи от Медицинския университет Харбин в Китай са успели да извършат присаждане на човешка глава на труп. Това съобщи на пресконференция италианския хирург Серджо Канаверо, който също работи в тази насока. "Сега следва пълно присаждане на глава от донор с мъртъв мозък", съобщава The Telegraph цитирайки Канаверо.

Трима души остават в критично състояние след трагедията край с. Микре

Ноември 18, 2017 България
Общо трима души са в критично състояние след тежката катастрофа край село Микре. Става въпрос за двете жени, настанени в болница „Лозенец" и още една във Военномедицинска академия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването в прессъобщение за състоянието на пострадалите.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!