1016 сигнала за насилие над деца от началото на годината

Ноември 11, 2017 България
От началото на годината до края на септември към отделите "Закрила на детето" са подадени 1016 сигнала за насилие над деца, като по 694 от тях е проведен координационен механизъм за взаимодействие. Това стана ясно на проведената кръгла маса на тема: "Предизвикателства и препоръки пред гарантиране правата на децата, пострадали от насилие", организирана от граждански организации със съдействието на омбудсмана Мая Манолова. Такива сигнали постъпват от по-големи деца 13-14 годишни. Малките деца трудно съобщават сами престъплението. Има случаи, в които децата на 9-12 г. го съобщават на техни приятели или съученици, които го разкриват на родителите си и така идват сигналите в полицията.

Стресът може и да е полезен

Ноември 11, 2017 Любопитни
Много често стресът е обвиняван за разрушаването на човешкото здраве и за предизвикването на редица заболявания. Сега обаче, ново изследване направено от Северозападния университет в САЩ показва, че стрес в малки дози всъщност може и да е полезен и да има положителен ефект върху клетките на организма.

Земетресение разлюля района на Своге

Ноември 11, 2017 България
Земетресение от 4 по Рихтер е регистрирано тази сутрин на територията на България. Това съобщиха от сеизмологичния институт на БАН.

Православната църква празнува деня на вeликомъченик Мина

Ноември 11, 2017 България
Днес православната църква празнува деня на един от най-обичаните светци великомъченик Мина.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!