Утре започва изграждането на обходния път на Ахелой

Ноември 1, 2017 Бургас
Утре, 2 ноември, започва строителството на обходния път на град Ахелой, част от път I-9 Слънчев бряг - Бургас. Със средства от републиканския бюджет ще се изгради изцяло ново трасе, с което транзитният трафик ще се изведе извън Ахелой.

Бургаски полицаи с награда на името на Джовани Фалконе

Ноември 1, 2017 Бургас
Почетна грамота за съществен принос и постигнати високи професионални резултати получиха служителите от отдел „Криминална полиция” - група „Наркотици” към ОДМВР – Бургас от Посолството на Република Италия и Община Благоевград. Наградата е на името на италианския магистрат Джовани Фалконе.

Цял месец постоянни проверки на КАТ в акция ”Зима”

Ноември 1, 2017 България
От днес до края на месеца Пътната полиция ще провежда традиционната си акция „Зима”. Тя ще протече на три етапа. Първо – от днес до 11 ноември, ще се правят проверки на велосипедистите, каруците и малогабаритната селскостопанската техника.

Наградиха Милен Русков за втори път с ”Елиас Канети”

Ноември 1, 2017 Култура
Милен Русков получи националната литературна награда "Елиас Канети" на церемония в Доходното здание в Русе в навечерието на Деня на народните будители. Русков печели наградата за втори път, след като през 2013 г. бе отличен за романа "Възвишение".

8 убити, 11 ранени при атака с кола в Ню Йорк

Ноември 1, 2017 Светът
Шофьор на пикап уби 8 души и рани 11 около 15 ч. в Ню Йорк, карайки с висока скорост по велоалея близо до мемориала на Световния търговски център. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио нарече нападението "подъл терористичен акт", цитират го световните агенции.

Честваме Деня на народните будители

Ноември 1, 2017 България
На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители, посветен на делото на книжовниците и просветителите, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!