Специалисти на Военноморските сили възстановиха нормалното вливане на река Велека в морето

Януари 5, 2017 Бургас
В резултат на падналите валежи, обилното снеготопене и силното морско вълнение, устието на р. Велека бе запушено с пясъчна коса, височината на която прехвърляше два метра. Нивото на реката се покачваше и имаше опасност да бъде залят пътя, свързващ селищата Синеморец и Резово от община Царево.

Живко Иванов ще покаже новите си платна в галерия „Неси”

Януари 5, 2017 Бургас
Художникът Живко Иванов ще покаже най-новите си платна в бургаската галерия „Неси” на 9 януари (понеделник). Изложбата, в началото на първия месец в годината, е традиционна за автора. И този път обещава да покаже съвсем нови творби.

Забраниха лова на птици в областта

Януари 5, 2017 Бургас
Със заповед на Областния управител забраниха лова и разселването на пернат дивеч в природата на територията на област Бургас.

Представят театър на сенките във Флората

Януари 5, 2017 Бургас
В началото на новата година експо център "Флора Бургас" ще предложи на вниманието на децата нова серия от емоции и забавления. В три поредни съботи през януари - на 14-ти, 21-ви и 28-ми от 12.30 часа, театър на сенките ще разказва приказки за най-малките посетители.

Националният литературен музей представя уникална изложба

Януари 5, 2017 Бургас
На 12 януари 2017 г., от 18,00 ч. в Културен център "Морско казино" - Бургас, Националният литературен музей открива уникална юбилейна изложба "Литература и памет" с ръкописи и лични вещи на български поети и писатели.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!