Приеха бюджета на Бургас за 2017 година

Януари 31, 2017 Бургас
Основните акценти в Бюджет 2017 са инвестициите в младите и сигурност. Той гарантира сигурност, защото обезпечава всички сфери, дейности и социални групи, за които е отговорна Община Бургас и в същото време предвижда инвестиции, насочени към безопасността и сигурността на гражданите.

5 дни ваканция се събират за учениците до 11 клас

Януари 31, 2017 България
Зимната ваканция за учениците от 1-ви до 11-и клас започва на 4 февруари и ще продължи до 8 февруари включително, съобщиха от Министерство на образованието. За дванадесетокласниците почивката е по-кратка – до 6 февруари.

Прокуратурата: Резултатите от референдума да са задължителни

Януари 31, 2017 България
Прокуратурата заяви, че резултатите от референдума трябва да са задължителни. Съдът ще се произнесе до 2 седмици. Върховната административна прокуратура (ВАП) поиска ЦИК да отмени своето решението за референдума.

Всяко парче пластмаса, създадено някога, все още съществува. Ето и историята.

Януари 31, 2017 Светът
От момента, в който се събуждаме и си мием зъбите сутрин, до момента, в който гледаме телевизия в края на деня, сме заобиколени от пластмаса. Толкова много, че е трудно да си представим човек да излезе от магазина без поне един предмет, който да е в пластмасова опаковка.

Тръмп уволни главния прокурор на САЩ заради отказ да изпълни заповедите му

Януари 31, 2017 Светът
Американският президент Доналд Тръмп уволни изпълняващата длъжността министър на правосъдието и главен прокурор на САЩ Сали Йейтс броени часове, след като тя се противопостави на Белия дом и отказа да прилага указа за ограничаване на миграцията.

Днес изтича валидността на годишните винетки за 2016 г.

Януари 31, 2017 България
На 31 януари 2017 г., изтича валидността на годишните винетки за 2016 г., напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Цените на всички видови стикери за тази година остават без промяна.

Започва раздаването на продуктите за бедни от хранителната програма на ЕС

Януари 31, 2017 Бургас
В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст – област Бургас започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 12 003 нуждаещи се български граждани.

Пейо Пантелеев ще представи новата си поетична книга с концерт-спектакъл

Януари 31, 2017 Бургас
25 години след премиерата на първата си стихосбирка "Малка, тъжна, нежна, грешна" на сцената на Драматичен театър "Адриана Будевска", големият актьор, поет, режисьор и мим Пейо Пантелеев  ще представи на същото място новата си лирична книга "Девет бала любов".

Със сказание за поп Георги започва програмата за честване Освобождението на Бургас

Януари 31, 2017 Бургас
Всеки бургазлия е виждал изображението на поп Георги върху външната фасада на катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий", но биографията му не е широко известна.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!