14 номинации за Оскар за La La Land

Януари 24, 2017 Светът
Четиринайсет номинации за Оскар събра La La Land, като така изравни рекорда на „Титаник“ и „Всичко за Ева“. Очаквано, филмът има доминация в двете категории за музика – продукцията има шанс за статуетка за оригинален саундтрак, както и с две от песните си. La La Land има номинации и в почти всички от основните категории.

Доналд Тръмп: хроника на един линч

Януари 24, 2017 Светът
Преди да е извършил и най-малкия осъдителен президентски акт, 45-ият президент на САЩ бе осъден предварително от онези, които казват, че мразят предразсъдъците.

Париж тества електрически минибуси без шофьор

Януари 24, 2017 Светът
Властите в Париж изпробват безпилотни електрически минибуси, които свързват две жп гари във френската столица. Два шестместни електрически минибуса ИЗет10 (EZ10) бяха пуснати по маршрута между гарите "Лион" и "Аустерлиц" в Париж.

ЕК излиза с доклад за България след 10 г. наблюдение

Януари 24, 2017 България
Европейската комисия ще представи утре докладите за България и за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка, съобщи говорител на институцията. Предвижда се докладите да оценят напредъка на двете държави от въвеждането на механизма преди 10 години.

Апелативна прокуратура с разяснителна кампания за опасностите от безконтролното общуване в интернет от деца

Януари 24, 2017 Бургас
С подкрепата лично на Главния прокурор на Р.България г-н Сотир Цацаров, пилотно от Бургас започва  инициатива за провеждане на открити уроци в множество гимназии, която ще се проведе и на национално ниво.

Учени доказаха, че никотинът предпазва от развитие на шизофрения

Януари 24, 2017 Любопитни
Постоянният поток на никотин нормализира генетично-индуцираните увреждания в мозъчната активност, които са свързани с отключване на шизофрения, твърди ново изследване на Университета на Колорадо Боулдър, цитирано от Eurekalert.

Британският парламент трябва да одобри Brexit

Януари 24, 2017 Светът
Британското правителство трябва да получи одобрението на парламента на Обединеното кралство, преди да стартира процеса по излизане от ЕС, постанови Върховният съд с 8:3 гласа, съобщи лорд Дейвид Нюбъргър – председател на съда.

Експерт обясни кога точно пътните полицаи могат да свалят табелите на автомобил

Януари 24, 2017 България
Няколко са възможностите, при които пътни полицаи могат да свалят табелите на автомобила ви. Това става възможно с влизането на сила на промените в Закона за движение по пътищата.

Юнкер се обяви за минимална работна заплата в ЕС

Януари 24, 2017 Светът
Жан-Клод Юнкер призова за въвеждане на минимална заплата първо в страните от еврозоната, а след това и в останалите държави от ЕС.

Ново енергоспестяващо осветление в три комплекса

Януари 24, 2017 Бургас
Община Бургас ще изгради ново енергоспестяващо осветление в комплексите "Изгрев", "Зорница" и "Славейков". В момента в тези жилищни райони улиците се осветяват от стари натриеви лампи с мощност 70, 100 и 150 W, които генерират висок разход на електроенергия.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!