Новите правила за прием на първолаци разгневи родители

Януари 17, 2017 България
Новият прием на деца в първи клас предизвика недоволството на родители. Според промените в работния вариант на Столичната община, адресът ще е ключов за кандидат-първолаците, като пресяването ще става по постоянен адрес, носещ най-много точки.

Избраха нов символ на България - логото за председателството

Януари 17, 2017 България
Логото за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. ще съдържа три български символа - кирилицата, шевицата и българския флаг.

Направете си селфи в музея и спечелете едногодишен абонамент за посещение

Януари 17, 2017 Бургас
За трета поредна година музеите по света се обединяват в инициативата Ден на музейното селфи. През 2016 това беше 20 януари, а през 2017 г. – сряда, 18 януари.

От 60 и 90 лв. увеличение на учителските заплати

Януари 17, 2017 Бургас
В кабинета на кмета Димитър Николов бе подписано необходимото по закон споразумение на местно ниво за увеличаване на учителските заплати. То идва след решение на Министерски съвет, одобрено от Народното събрание на Република България.

От днес бургазлии плащат дължимите данъци и такси с 5 % отстъпка

Януари 17, 2017 Бургас
От днес, 17 януари, бургазлии имат възможността да заплащат дължимите данъци и такси за 2017 година. Ако направите това до края на месец април, получавате 5 % отстъпка.

3D-технологиите ще позволят "отпечатване" на лекарства у дома

Януари 17, 2017 Любопитни
Развитието на технологията на 3D-печатане ще позволи на пациентите да създават у дома си лекарства, предписани им по рецепта. Това бе съобщено на конференцията Dubai Health Forum.

Таяни, Питела и Стевенс водят след първия тур за председател на ЕП

Януари 17, 2017 Светът
Нито един от кандидатите не постигна абсолютно мнозинство от подадените валидни бюлетини (342) на първия тур от избора за председател на Парламента във вторник сутрин. На първо място от шестимата кандидати е Антонио Таяни (ЕНП, Италия) с 274 гласа, следван от Джани Питела (С&Д, Италия) и Хелга Стевенс (ЕКР, Белгия).

40 корпорации: Да спасим океана от пластмасов боклук

Януари 17, 2017 Светът
Опасно замърсените океани ще съдържат повече пластмаса, отколкото риби, ако не се вземат спешни мерки. Тази опасност вече е споменавана неведнъж. Сега обаче за нея предупредиха в Давос 40 от най-големите индустриални групи в света, предадоха Франс прес и БТА.

Лихвите по депозити приближават нулата

Януари 17, 2017 България
Лихвите по влоговете вече са съвсем близо до нулата, а тенденцията ще продължи. За тримесечен депозит клиентите могат да получат символичните 0.12% доходност. В същото време банките свалят с неохота лихвените проценти по заемите, сочи анализ на консултантската компания "Моите пари".

Бургас вече има Клиника по съдова хирургия

Януари 17, 2017 Здраве
Бургас вече има първата за региона Клиника по съдова хирургия. Тя е разкрита в Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас АД, под ръководството на доц. д-р Валентин Василев. Клиниката е с трето ниво на компетентност, в нея работят шестима лекари.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!